Николай Дренчев, Възраждане: Управлението на Фандъкова е корупционна черна дупка

Остър коментар за ситуацията с корупцията в София, направи кандидатът за столичен кмет от партия Възраждане Николай Дренчев.

Повод за думите му бяха започналото вчера дело срещу бившия заместник-кмет по транспорта в столицата Евгени Крусев. Както е известно, заради ремонта на релсовото трасе по улица "Граф Игнатиев", той е подсъдим за нарушаване на Закона за обществените поръчки и ощетяване на общината с близо 920 000 лв. 

Според държавното обвинение, през 2018 г. Крусев е изменил сключения договор с "Джи Пи Груп" за ремонта на релсовия път в полза на компанията, позволявайки й да постави подложка с по-ниско качество, което пряко е облагодетелствало строителната фирма, спестявайки й пари.

Никой не може да ме убеди, че решение минало през няколко звена в администрацията на Столична община, включително през комисията изготвила становището за подмяна на въпросната плочка е взето само от това момче, което в момента изпълнява ролята на бушон. Той разбира се е виновен, след като е сложил подписа си под това безобразие, но едно безпристрастно и всестранно разследване, щеше да установи и други по-виновни от него лица. Като например фамозната комисия, променила спецификацията на въпросния елемент, който крепи релсовия път. Кои са тези лица? Кой ги е назначил? Чии интереси обслужват? Все въпроси, на които няма отговор! И знаете ли защо? Защото ако ги зададе някой непредубеден прокурор, той в крайна сметка неминуемо ще стигне до едно-единствено име – това на Йорданка Фандъкова.” – бе коментарът на кандидата за градоначалник от партията на Костадинов.

Според Николай Дренчев, нищо в общината не може да стане през главата на столичната кметица и без нейната изрична санкция, още повече, когато става дума за Евгени Крусев, който първо е назначен в общинската администрация, а след това и за зам.- кмет по транспорта по нейно лично настояване, бидейки години наред най-вярното й протеже.

Кандидатът на Възраждане коментира още че, първото нещо което трябва да направи следващият кмет на столицата, който със сигурност няма да се казва Йорданка Фандъкова, е да нареди пълен одит на дейността на общинската администрация в последните 10 години, откакто същата е под контрола на ГЕРБ, но най-вече на финансовото й състояние и това на общинските фирми.

За мен е необяснимо, защо на фона на драстично повишените местни данъци и такси и цени за комунални услуги, които софиянци плащат в почти всички сфери на живота в столицата, по-голямата част от общинските дружества приключват годината със задължения и са във финансово състояние, което може да бъде определено единствено и само като трагично. Нещо повече, откакто Йорданка Фандъкова пое управлението на София през 2009 г., тя е разпределила бюджет за малко над 15 милиарда лева! 15 милиарда… Това е огромна сума! Къде отидоха тези пари, за какво бяха похарчени!? Въздухът е още по-мръсен и от преди, общинските поликлиники приличат на коптори и отвън и отвътре, а проблемът с паркирането е извън контрол. Къде са подземните паркинги, които ни обещават от години? Отговорът е – няма ги, както и парите ни. Те потънаха в знайните и незнайни джобове, на знайни и незнайни общинари. Повечето впрочем ги знаем, и скоро ще ги назовем.” – заключи коментарът си Николай Дренчев.

В завършек, от Възраждане и щабът на техния кандидат за кмет на столицата, обещаха в следващите седмици разкрития, относно необяснимото забогатяване на ключови фигури от управлението на София и екипът на Йорданка Фандъкова.

Последни публикации

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com