Цигани пребиха сина на кандидат за общински кмет от Възраждане

Преди седмица, в костинбродското село Петърч, група цигани опитаха да убият с лопати млад мъж, който се опита да спаси жена си и двете си деца от побой и изнасилване, след като съпругата му направила забележка на няколко циганки, които си били вкарали кучетата в детската площадка на селото. И всичко това се е случило, пред погледите на двама полицаи, които просто стояли и наблюдавали случващото се безучастно. Случаят бе отразен от една от националните телевизии, за него писаха и доста вестници и информационни агенции.

Това, което остана в сянка обаче, е фактът, че пребитият Людмил Зарев е син на кандидата за кмет на община Костинброд, издигнат от Възраждане – Иван Зарев.

Същият беше един от водачите на протестите на животновъди в Костинброд през лятото, срещу мерките, които властите се опитаха да приложат във връзка с лъжата, че в България има Африканска чума по свинете. Тогава Иван Зарев и други животновъди от региона, протестираха пред общината в Костинброд в продължение на дни, успявайки да осуетят неадекватните разпореждания на кмета на Костинброд – Трайко Младенов, относно избиването на домашните свине в общината.

Възраждане има сериозни основания да мисли, че този инцидент не е случаен, и е свързан с факта, че Иван Зарев е кандидат за кмет на Костинброд, издигнат от нас. В момента той е основният опонент на Трайко Младенов за кметския пост в общината и според нас, може да се търси по-дълбока причина за нападението над семейството му, имайки предвид и бездействието на полицията в този случай.

Възраждане ще продължи да следи случая и ще настоява за най-строго наказание за виновните.

Последни публикации

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com