Цвета Рангелова: Министър-председателят да каже, какъв е броят на върнатите у нас мигранти и колко от тях са криминално проявени 

Цвета Рангелова: Министър-председателят да каже, какъв е броят на върнатите у нас мигранти и колко от тях са криминално проявени 

Народният представител от “Възраждане”, Цвета Рангелова попита  Министър-председателя, във връзка с точния брой, депортирани в България, нелегални мигранти, както и с броя на осъжданите и криминално проявени лица. 

“Българската общественост има правото да знае, какъв брой нелегални мигранти са депортирани обратно у нас, колко от тях са осъждани лица, които следва да търпят наказание “Лишаване от свобода”, къде са настанени, пристигналите до днес нелегални мигранти – в затвори и бежански центрове и какъв ангажимент сте поемал за приемане на още нелегални мигранти и колко от тези лица, също са осъждани за тежки престъпления”, попита от трибуната на Народното събрание, Цвета Рангелова от “Възраждане”. 

Министър-председателят отговори, че не е в състояние да цитира точни числа на блиц контрол, а получената информация е, че бежанските центрове в страната са запълнени е на 54% и ще изпрати информация в Народното събрание, дали тези лица са осъждани и ще предостави публични данни. 

Припомняме, че министър-председателят и голяма част от представителите на престъпното управляващото мнозинство от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС, неведнъж са били уличавани в лъжа и некомпетентност и в обществото остава впечатлението, че правителството, инсталирано от Американското посолство или няма желанието, или организационния потенциал и капацитет да обезпечи сигурността и безопасността на българските граждани. В тази връзка, Рангелова посочи, че министър-председателят дава твърде витиевати, двусмислени и будещи съмнения отговори. 

“Вие въобще не засегнахте и втората част на въпроса ми, по отношение на осъдените лица и смятам, че е недопустимо и безотговорно за поста, който към днешна дата, все още заемате, да се изправяте пред Народното събрание и да не отговаряте на въпроса, какви лица приемате тук. Защото наш народен представител – Коста Стоянов беше на летище София, когато пристигна един от първите самолети и с очите си видя, че от самолета са свалени лица с белезници, което означава, че това са осъдени лица, които все още изтърпяват лишаване от свобода и да не знаете, дали такива лица се връщат на територията на България и къде са настанени, и ще получим ли повече от същото, е изключително сериозно и притеснително. Вероятно сте виждали тревожните клипове от цяла Европа, със зловещи картини, какво правят тези лица, които вие приемате на територията на България. Как смятате да ги интегрирате, след това, като ги пуснете по улиците на българските градове да безчинстват”, заяви още народният представител от “Възраждане”, Цвета Рангелова. 

 

Актуално

„Възраждане“ представи листата си за Бургас за парламентарните избори

„Възраждане“ на Костадинов се срещна с част от екипа на Тръмп в САЩ

Структурите на “Възраждане” – Великобритания направиха филм за Априлското въстание

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!