Таслаков към служебния-министър председател: Има голям проблем пред приема на македонски студенти, който трябва да бъде решен

Таслаков към служебния-министър председател: Има голям проблем пред приема на македонски студенти, който трябва да бъде решен

„Има сериозен проблем, който Министерство на образованието е създал пред приема на студенти от Северна Македония.“, каза народният представител от „Възраждане“ Стоян Таслаков от трибуната на Народното събрание, по време на изслушването на служебния министър-председател във връзка с процеса по разширяването на Европейския съюз и опитите да се вкара Република Северна Македония в алианса, заобикаляйки условията, поставени от България. Като беше обсъдена и острата антибългарска кампания и изказванията на голяма част от политическия елит в Северна Македония.

Таслаков разкри, че институции от Северна Македония многократно са писали до българския министър-председател и Министерски съвет за проблема,  че срокът за прием на документи във ВУЗ-овете в България е до 7 юли, като се изисква при кандидатстване за първи прием да бъдат приложени и дипломи.

„Това е технически невъзможно, тъй като издаването на дипломи в Северна Македония става след 15 юли, същата година. Трябва да се променят тези срокове, за да не изпуснем още една година да приемем македонски студенти в България.“, се обърна Стоян Таслаков към служебния министър-председател, който отговори, че знае за проблема.

Той също така каза, че е отправил писмо до посланика ни в Скопие, за да се синхронизират датите за приемите и да се преодолее този проблем.

Актуално

Николай Костадинов пита къде е бил кметът на Варна по време на пожарите

Костадин Костадинов: Няма значение кой е министър-председател, ако не зачита волята на българския народ

С промяна в Изборния кодекс на „Възраждане“ можем да спрем манипулирането на изборните резултати

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!