Стоян Таслаков: Нашите международни партньори ни очакват. Това е годината на “Възраждане” 

Стоян Таслаков: Нашите международни партньори ни очакват. Това е годината на “Възраждане” 

Народният представител Стоян Таслаков, председателят на местната структура на “Възраждане” в град Пещера – Мария Джуркова и Мариела Петрова, която беше издигната за кандидат за кмет от “Възраждане” на община Лесичово дадоха съвместна пресконференция в БТА – Пазарджик.

Темата на пресконференцията беше предстоящите европейски избори и интеграцията на най-голямата опозиционна сила в голямото европейско семейство на всички партии и организации, защитаващи идеята за запазване на националния суверенитет и независимост и пълното обезпечаване на гражданските интереси и демократични принципи.

 

“Ние не сме сами, ще се борим заедно в Европейския парламент за запазването на идентичността на демокрациите, в съответствие с характеристиките на всеки народ. Всеки има правото да бъде различен и уникален. Ако отидете в Западна Европа, ще видите, че нашите партньори от “Алтернатива за Германия”, например защитават собствените си, национални интереси  и, затова там няма да чуете нещо хубаво за тази политическа организация – те са подложени на същите медийни и политически репресии като нас.

Няма никаква свобода на словото, в момента в България има голяма опасност – има Проектозакон, внесен от ПП-ДБ които ще окаже рестрикции върху свободата на словото”, заяви народният представител от “Възраждане”, Стоян Таслаков.

 

Той посочи и основните точки, зад които всички партии в Европа, които са партньори на “Възраждане” от политическо семейство на “Идентичност и демокрация”,  са се обединили – действия в синхрон с принципите на демокрацията, запазване на националния суверенитет, съхраняване на националната идентичност, запазване на свободата като висша ценност и разглеждането на културата като фундамент от политическата дейност.

 

“От резултатите на евроизборите зависи какви решения ще се вземат в Европа и как България ще участва в тях – дали ще бъдем пълноправен и уважаван партньор или унизен и натикан в ъгъла, слуга. За разлика от другите партии, ние имаме партньори в Европа, които ни уважават и смятам, че ако имаме повече представители в Европейския Парламент, ще можем по-добре да защитим българския национален интерес – да не позволяваме реализирането на Зелената сделка, унищожаването сектор “Енергетика” и на сектор “Земеделие”, посочи още Стоян Таслаков от “Възраждане”.

 

“Както в Народното събрание и в местните парламенти, “Възраждане” ще защитава, единствено българските интереси в Европейския парламент.“, заяви още народният представител.

На снимката от ляво на дясно:  Мариела Петрова, Стоян Таслаков, Мария Джуркова

Актуално

„Възраждане“ представи листата си за Бургас за парламентарните избори

„Възраждане“ на Костадинов се срещна с част от екипа на Тръмп в САЩ

Структурите на “Възраждане” – Великобритания направиха филм за Априлското въстание

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!