След касиране на изборите за съветници във Хасково „Възраждане“ призоваха кмета да си подаде оставката

След касиране на изборите за съветници във Хасково „Възраждане“ призоваха кмета да си подаде оставката

От „Възраждане“ призоваха кмета на Община Хасково да си подаде оставката. Също така съставът на Общинския съвет в Хасково да бъде незабавно разпуснат и колкото се може по-скоро да бъдат обявени избори за нов орган на местното самоуправление, призоваха от общинското ръководство на политическата организация на пресконференция в БТА.

Повод за призива стана касирането на изборите за общински съветници от страна на Административния съд в Хасково преди няколко дни.

„Ние във „Възраждане“ винаги сме вярвали в българския съд като една от последните останали институции, които взимат самостоятелни, честни и независими решения. За нас този общински съвет е нелегитимен и незаконосъобразен от самото си начало заради големия брой нарушения, които бяха установени при повторното преброяване на бюлетините.“, коментира общинският съветник и председател  на структурата на “Възраждане” в Хасково Ясен Колев.

На пресконференцията присъстваше и народният представител от „Възраждане“ Георги Георгиев, който каза, че чакат дали ще има обжалване на решението на съда в по-горна инстанция, но определено започват подготовка за нови избори. Той допълни, че „Възраждане“ е ощетена на последния местен вот не само в Хасково и региона и е възможно да е  загубила в национален мащаб голям брой  съветници от нарушения и манипулации на вота.

От политическата организация увериха, че до разпускането на този общински съвет ще продължат работата си, за да покажат как биха действали при едно тяхно управление.

Актуално

Николай Костадинов пита къде е бил кметът на Варна по време на пожарите

Костадин Костадинов: Няма значение кой е министър-председател, ако не зачита волята на българския народ

С промяна в Изборния кодекс на „Възраждане“ можем да спрем манипулирането на изборните резултати

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!