Референдум ще има и ние ще го спечелим

Референдум ще има и ние ще го спечелим

Господин Костадинов “Възраждане“ е единствената партия, която увеличава резултата си на всеки следващи избори. През 2021 успяхте да влезете за първи път, а на последните избори вече бяхте четвърта парламентарна сила. Сега се целите в третото място. На какво дължите този успех спрямо останалите формации?

Пише го в учебниците по политология, който политик иска да спечели изборите и да управляват дълго време страната си, трябва просто да следва златното правило, че трябва да казва това, което мисли и да прави това, което казва. Ние, от “Възраждане“ го показваме всеки ден последователно, неотстъпчиво и упорито години наред, което връща вярата на хората в политическата система между другото – и в партиите, в парламентаризма. И още, разбира се, не е толкова лесно, не е толкова бързо, колкото на нас ни се иска, но имаме да изчистваме едно 33 годишно блато. Не става толкова лесно, но ще стане.


Една от каузите на “Възраждане“ е справяне с демографската катастрофа. Какви конкретни стъпки предлагате?

На първо място две технически мерки – първо, връщане на българите от чужбина, които в момента представляват най-големия демографски резерв – между 2 и 3 милиона души. Само да си представям, че за 1 година ги приберем България. Това ще означава, че ние сме си решили демографска катастрофа и отново сме станали 9 милиона колкото или почти 9 милиона колкото бяхме през 89 година. Втора мярка – отново техническа,  връщане на българите от бившите централноазиатски съветски републики, които са пет на брой. Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан, както и българите от руската федерация. Общият им брой е някъде от порядъка на около четвърт милион общо това са 250 000 души, които ако не ги  мотивираме да се заселят в България, те ще бъдат асимилирани от обкръжаващите ги чуждоезикова, и чужда културна среда, в резултат на което ще бъдат загубени за българската народност. Третата мярка е най-трудна, защото тя касае вдигането на раждаемостта в България, а раждаемостта не се вдига с финансови стимули. Когато някой започне да ми говори за това как хората нямали деца, защото видите ли нямали пари? Ами аз винаги давам за пример циганите, които имат много деца. Детето е висша ценност в живота на всеки един човек и това ние трябва да го пропагандираме. Когато децата са разглеждани като бреме и като една досадна подробност, която просто по някакъв начин трябва да се случи в живота на човека, защото така трябва, а не защото така иска. Тогава наистина има много сериозен проблем. Проблемът с възстановяването на българската раждаемост няма да се реши само и единствено от българската държава, няма да се реши само и единствено от най-различни независими организации. В този проблем трябва да се намеси, включително и българската православна църква. И да се направи  широкомащабна пропагандна кампания, която да върви всеки божи ден навсякъде. Защото като говорим за финанси – в Турция има огромна раждаемост обаче там знаете ли колко време е майчинството 30 дни? Всъщност то не е майчинство, а болничен. Страшно много потомки на български изселници, които отдавна вече нямат нищо общо с България като забременеят идват, правят ефективен трудов стаж в България, за да могат да получават българско майчинство, защото в Турция майчинство няма, но това не ги спира да раждат деца. Затова пак повтарям въпросът, повишението на раждаемостта е най-труден, защото той касае ценностни проблеми, а не касае финансови проблеми.

В миналия парламент партията Ви успя да обедини всички за предоговаряне на плана за възстановяване освен енергетика. Няма ли  обаче риск България скоро да не види парите по плана, докато останалите страни вече са подпомогнати от тях. Дава ли това основание да мислим, че може да се постигне някакво обединение отново за съставяне на правителство?

Нека да отговоря на първата част от въпроса. Извинявайте обаче плана за възстановяване и устойчивост предвижда някъде от порядъка на около 4 милиарда лева. Само печалбата на българския държавен ТЕЦ за миналата година ‘‘Марица изток 2‘‘, само за миналата година, е от порядъка на  1 милиард лева. Разбирате ли за какво говорим? Ние ще продадем кон за кокошка. Ще се откажем от ТЕЦ-ове и ще ги ликвидираме, тях които ни носят милиарди левове годишно, за да получим няколко нищожни милиардчета, разсрочено на няколко години, при това не в рамките на една година. Освен това нека не забравяме, че този план за възстановяване и устойчивост всъщност цели да компенсира българската държава за щетите, които тя понесе от така наречената пандемия заради политиките на Европейския съюз. Това е компенсация –  компенсацията трябва да е безусловна.  Тези наглеци не стига, че ни накараха да се унищожи икономиката, но сега и като ни подават някакви жалки трохи, искат да ни поставят условия за компенсациите, които са заради нанесените от тях щети. Това е върховна очебийна наглост, а ако аз бях на мястото на българските управляващи, нямаше да допусна това. Що се отнася до втората част на въпроса – не е невъзможно, но много трудно, защото, за да се случи това тези партии, другите трябва да им го разреши американския посланик. Американците не искат България да има силно правителство. Те искат да има редовно правителство под техен контрол, което изпълнява техните искания. На нас няма кой да ни заповядва, ние сме свободна организация от свободни българи и точно поради тази причина сме най-голямата заплаха в момента за статуквото. Така че по-скоро, не.

Вече е почти сигурно, че референдум за отлагане на еврото ще има. Какъв резултат очаквате вие?

Ще го спечелим! Ние българите ще го спечелим. Напук на душманите, напук на всички тези, които обясняваха, че, първо, няма да съберем подписите. Второ, че референдумът е незаконен, че нямаме право, че референдума е недемократичен, което беше най-интересното, защото това е всъщност най-демократичната форма на допитване до населението. По тази логика Швейцария е най-тоталитарната държава в света, защото ми казаха някои от тези български влъхви, че референдумът бил форма на налагане на тоталитарни идеология. Един български псевдо журналист си позволи да каже, че референдумът трябва да се забрани, защото Хитлер е дошъл на власт с референдум. Истината е, че Хитлер е дошъл на власт с избори. Ако следваме тази родна журналистическа логика, в кавички журналистическа, то би трябвало да забраним изборите. Така че референдум ще има и ние ще го спечелим. Ще запазим българският лев и за нас това е изключително важна победа,  за първи път от 80 години насам.  От 1943 година, когато България каза: ‘‘Не!‘‘ на Хитлер, и то 2 пъти. Първото не за изпращането на войски на източния фронт срещу Съветския съюз и второто не за изпращането на българските евреи в лагерите на смъртта. За първи път от 80 години България ще каже „Не“ не на една велика сила, а на всички велики сили. И аз се гордея с това и се гордея с моите съмишленици от “Възраждане“ и ще се гордее и българския народ, защото в момента ние заедно пишем новата българска история.

Почти всички формации, за които се очертава да влязат в 49 Народно събрание са коалиции. С кого би се коалирало “Възраждане“ за по-добър резултат и приближаване до декларираната от вас цел – да спечели при нови избори?

Ако се коалираме с някоя от тези формации, които в момента са в парламента, никога няма да спечелим парламентарните избори.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Актуално

Петър Петров и министърът на МОСВ с поредна проверка за незаконни сметища в монтанско

Костадин Костадинов: Важните за  България решения да се взимат  от 50 Народно събрание

Костадин Костадинов: „Възраждане“ скоро ще управлява и ще освободим Кърджали от мафията

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!