Радослав Червенков, кандидат- кмет на община Перник: Спешно трябва да се изгради ново кръгово, а общината разкопа целия град предизборно

Радослав Червенков, кандидат- кмет на община Перник: Спешно трябва да се изгради ново кръгово, а общината разкопа целия град предизборно

„В краткосрочен план има един проект, който е от огромно значение за нашия град и това е изграждане на кръгово движение на улиците „Юрий Гагарин“ и „Св. Св. Кирил и Методий“, намиращи се в кв. Иван Пашов. Това е един от входовете към нашият град, а път 63 е и международен. Всеки перничанин знае, че там се получава сериозна тапа.  Вместо този изключително важен възел, в момента се изгражда кръгово движение в центъра на града ни,  пред хотел Струма,  на място, на което никой не е чакал повече от 30 секунди на светофар. Всъщност там тапата е на пешеходната пътека при улица „Търговска“ и правейки това кръгово, трафикът в този район ще се влоши още повече. Абсолютно излишна инвестиция,  в сравнение с необходимостта от кръгово на входа на Перник.“ – коментира кандидатът за кмет от „Възраждане“ Радослав Червенков на среща с граждани. 

Според общината този важен проект, който споменава Червенков, не се прави заради водния цикъл. 

„Това е абсолютно несъстоятелно, тъй като винаги могат да се заложат така наречените „чакащи тръби“ и когато се стигне до този участък да бъдат включени в мрежата.“ – коментира още той.

Според него друг важен проект, който е задължително да бъде изпълнен, е изграждането на още едно или две нива на паркинг пред болница „Рахила Ангелова“. Гражданите постоянно пишат в социалните мрежи, че не е нормално, отивайки до болнично заведение да търсят паркомясто по 15 мин., което, понякога може да застраши и живота на човек. От друга страна,  влошеният трафик може да възпрепятства и скоростта, с която се придвижват линейките, което също може да се окаже фатално.

„В дългосрочен план града ни има нужда от нов общ градоустройствен план, за да се спре неправомерното застрояване и продажбата на общински имоти на места, където е предвидено изграждането на паркова зона, да речем. Тази стъпка е необходима и за да се определи посоката на бъдещето развитие на нашия град, дали той ще бъде една „хотелска част“ на работещите в София или ще направим така, че да има собствена икономика, която да довежда работна ръка от столицата.“ – отговори на въпрос на гражданин Радослав Червенков и допълни: 

„Големите инфраструктурни проекти на главни улици трябва да се извършват планово за периода от 4 години и с идея за следващи 4 години. Не е редно всички големи улици в града да се разкопаят предизборно. Това е недопустимо, защото така обикновено се стига до ремонт на ремонта!“

Всеки ремонт в града трябва да се извършва според най-новите изисквания за градоустройствено планиране и удобна градска среда. Градовете еволюират постоянно и това налага да се мисли в перспектива, за да може изграденото да бъде максимално ефективно за възможно най-дълъг период от време.

Актуално

Петър Петров и министърът на МОСВ с поредна проверка за незаконни сметища в монтанско

Костадин Костадинов: Важните за  България решения да се взимат  от 50 Народно събрание

Костадин Костадинов: „Възраждане“ скоро ще управлява и ще освободим Кърджали от мафията

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!