Позиция на „Възраждане“ по повод нападението над общински съветник във Варна

Позиция на „Възраждане“ по повод нападението над общински съветник във Варна

Възраждане категорично осъжда акта на физическо посегателство над общинския съветник от групата на политическата организация в Общински съвет Варна– Мария Димитрова …

Случилото се вчера не е просто инцидент, а сигнал по какъв път вървим като общество. Деяния като това не трябва да се случват, нито да се пренебрегват от обществото.  Не трябва да имаме търпимост към насилието, особено към насилието над жени.

Физическото посегателството над единствения общински съветник от групата на „Възраждане“, който е представител на нежния пол, показва низост, страх и безчестие от страна на мъжа извършител.

Мария Димитрова е човек със силно изразена гражданска позиция, който през годините е подкрепял множество каузи в полза на гражданите на Варна. Общинският съвет е място, където тя и останалите общински съветници от групата работят за варненци в непосредствена и пряка връзка със самите тях. Той е трибуна, чрез която проблемите на гражданите стигат там, където трябва да намерят своите решения.

Със сигурност дейността на „Възраждане“ в общинския съвет е неизгодна на превърналите града в голяма корупционна схема, но деяния като вчерашното показват само едно – на прав път сме и няма да спрем.

Физическото посегателство над Мария Димитрова е посегателство над всеки един избирател на „Възраждане“ и ние призоваваме МВР незабавно да осъществи нужните действия по постъпилата жалба от нашия общински съветник, да установи извършителя, Прокуратурата  да го изправи пред съда.

Благодарим за интереса към случилото се на всички медии, към които се обръщаме с молба да не безпокоят Мария Димитрова, която се възстановява от стреса в следствие на случилото се.

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!