Позиция на „Възраждане“ във връзка с появила се вчера информация в медиите за намеса на народни представители в трудово-правен спор в „Майчин дом“

Позиция на „Възраждане“ във връзка с появила се вчера информация в медиите за намеса на народни представители в трудово-правен спор в „Майчин дом“

Във връзка с публикация в медиите, че народни представители от  „Възраждане“ са се намесили в трудово-правен спор в „Майчин дом“, то наистина Деян Николов, Иво Русчев и Маргарита Генчева посетиха АГ-болницата. Това се случи  след като бивши и настоящи служители на здравното заведение  по-рано тази седмица организираха протест пред Народното събрание и призоваха народни представители от всички парламентарни групи да ги подкрепят. На призива им се отзоваха само народните представители на  „Възраждане“.
Те изслушаха проблемите на гражданите и установиха, че ситуацията вероятно е много по-сериозна от уволнението на д-р Елена Георгиева – Иванова.
„От разговора стана ясно, че почти всички анестезиолози заплашват да напуснат болницата следващата седмица заради системен тормоз и лошо отношение от страна на директора на болницата проф. д-р Иван Костов. Междувременно преди посещението беше направен опит от няколко места по заобиколни канали да бъде оказан натиск върху „Възраждане“, за  да се откажем да търсим справедливост.
Случаят с уволнения лекар обаче стана повод за по-детайлна проверка на одитен доклад на болницата, който показа, че въпросният директор си е начислил възнаграждения по граждански договор в размер на почти 1 милион лева за последните 2 години. На пръв поглед изглежда, че ситуацията в „Майчин дом“ е много по-притеснителна от обикновен конфликт между директора и служител на болницата, като е много вероятно да бъде разкрито източване на здравната каса и цяла верига от замесени държавни служители във и извън болницата. „Възраждане“ ще изиска всички документи, свързани с финансовото състояние на болницата, като очакваме и насрочването на среща с директора на болницата, който вчера избяга от работното си място.“, коментира Деян Николов от „Възраждане“.

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!