Позиция на „Възраждане“ – Варна

Дни след бурята във Варна – градът все още не е почистен, а купчини листа и дървесна маса стоят натрупани навсякъде в морската столица. Ние, общинските съветници от групата на „Възраждане“ в Общински съвет – Варна настояваме компетентните органи в лицето на община Варна и фирмите, които отговарят за чистотата в града – да предприемат по-бързи и адекватни мерки за почистването на Варна.

Освен това, не приемаме за нормално и адекватно гражданите да бъдат приканвани от кмета на Варна, Благомир Коцев да се включват в инициатива по почистване на града, при положение, че има сключен договор със сметопочистваща фирма на стойност близо 30 млн. лв.

– Трябва ли варненци да вършат работата на фирмата по сметопочистване и сметоизвозване?

– Защо вече дни наред Варна все още не е изчистена, а авариите отстранени?

Всички ние сме наясно, че бурята беше изключително сериозна, но почистването на града не би следвало да се бави толкова дълго и да бъдат ангажирани гражданите, които със своите данъци плащат на фирмата отговаряща за почистване и сметоизвозване.

Липсата на управленски опит в кмета не е оправдание за това, че Варна не е възстановила нормалния си ритъм на живот.

Затова ние, общинските съветници от „Възраждане“ настояваме фирмите, които получават милиони левове от нашите данъци да извършат съвестно своята дейност, за която са ангажирани и им се плаща, за да не се налага варненци да им вършат работата.

Източник : интернет

 

 

Актуално

“Възраждане” – Лом : Проблемите на хората с увреждания са системно неглижирани от местната власт 

В Монтана ще има нова детска площадка и облагородени подлези, по предложение на “Възраждане” 

Даниел Петров: Гражданите на Беларус знаят, че техният глас е важен и масово гласуват