Петър Петров от “Възраждане” : В следващия парламент ще работя също толкова усилено за развитието на монтанския регион, както и досега

Петър Петров от “Възраждане” : В следващия парламент ще работя също толкова усилено за развитието на монтанския регион, както и досега

Петър Петров е избиран вече два пъти за народен представител от 12 МИР Монтана и това се дължи на отдадеността и посвещението му към родния му край, който, за съжаление, е най-бедният в целия Европейския съюз.

През всички изминали мандати на Народното събрание, в които партия „Възраждане“ участва, той се отличава с изключителна активност по отношение на избирателния си район.

“Една от основните му битки е свързана с незаконните и нерегламентирани сметища в района на Монтана и тя продължава и при служебното правителство. Подавали сме множество сигнали за такива, но без особен успех. Затова поканих министъра на МОСВ на посещение и заедно с него направихме проверки преди две седмици и установихме над 10 такива само в община Монтана. Вследствие на нашата дейност и натиск беше разпоредено на РИОСВ и общинската власт да ги премахнат незабавно и да бъдат наложени санкции на виновниците, както и да бъде уведомена Прокуратурата. Предстои да направим нова обиколка на проблемите места. Това е една малка победа – не само за нас, а най-вече за гражданите на Монтана в битката да запазим своя роден край.”, заяви пред медии кандидатът за народен представител Петър Петров.

Петров посочи и усилията на “Възраждане” по отношение на популяризирането на монтанския регион като туристическа дестинация и включването му в Старопланинския туристически регион, което ще донесе изключителни икономически ползи за местното население и бизнес.

“Това е наша болна тема, защото досега никой не е направил абсолютно нищо за популяризирането на невероятно красивите местности в монтанско и превръщането им в притегателен туристически център. Това индикира много неща, но най-вече – пълна незаинтересованост на досегашната власт от финансовите затруднения на 90% от жителите на региона, част от които биха били решени чрез туризма. Превръщането на регион Монтана в привлекателен център за повече туристи от България и чужбина ще захрани неимоверно местната икономика и бизнес, особено малкия и семеен такъв. Това, от своя страна, ще направи предприемачите по-независими от рекета и натиска, на които са подложени ежедневно от местните феодали. Досега не се е случило, защото последните нямат интерес от това, но ние от “Възраждане” ще си отвоюваме обратно този край от зависимостите.”, коментира още Петров.

Той допълни, че изключително много се гордее с непримиримата борбеност и изключителна активност на новоизбраните общински съветници на “Възраждане” в общините от региона, четирима от които са и кандидати за народни представители в листата на партията за 12 МИР Монтана.

“Например в областния град, само в рамките на един месец и въпреки съпротивата на местната сглобка, бяха приети множество значими предложения на “Възраждане“. А именно – осигуряване на нощна аптека в града – нещо, което беше критично необходимо, средства за ограда и охрана на гробищните паркове в кв. “Мала Кутловица” и кв. “Кошарник”, актуализация на интернет-страницата на община Монтана, с цел популяризиране на културните и спортни събития, провеждани на нейната територия. И това е само началото, подобни инициативи имаме и в Лом, в Берковица и в Чипровци, където са избрани общински съветници от „Възраждане“. Време е за Възраждане на монтанския регион.”, коментира още Петров.

Възраждане е с номер 12 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално

Костадин Костадинов: „Възраждане“ с пълна подкрепа за Доналд Тръмп

Какво се случи в четвъртата работна седмица на 50 Народно събрание?

Петър Петров от „Възраждане“ поиска обяснение от министъра на вътрешните работи във връзка със смъртта на 41-годишния Мирослав Александров в град Монтана.

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!