Петър Петров от „Възраждане“: БСП, които правят подписка против джендър идеологиите, не подкрепиха създаването на регистър на педофилите

Народните представители на „Възраждане“ на брифинг пред журналисти в Народното събрание съобщиха, че всички партии, освен „Възраждане“ и ИТН се противопоставят на изготвянето на регистър с информация за хора, извършили посегателства над деца – т. нар. педофили.

„Преди година „Възраждане“ внесе предложение за драстично увеличение на наказанията за педофили, което беше прието от Народното събрание. В продължение на тази наша политика ние внесохме предложения за промени в Закона за домашното насилие, с които предлагаме изготвянето на регистър, който включва данни за всички педофили, за които е известно, че са посягали на деца. В мотивите за това наше законодателно предложение сме посочили, че малка част от развитите страни в света нямат такъв регистър. Сред тях е и България. В други развити страни като САЩ, Канада, Франция, Швеция и други, той съществува.

В промяната на Закона за домашното насилие се предвижда информационна система, която ще поддържа регистър на домашните насилници, и тъй като така или иначе ще се  направи такъв, ние предлагаме да се изотви огледален   регистър и за педофили. В него следваше да бъдат включени както лицата осъдени за педофилия, така и чужденците, които пребивават в България и са осъдени в други държави. Подобна взаимовръзка би осигурила контакт  между службите в различните държави и би подпомогнала значително борбата с педофилията.

Ние от „Възраждане“ направихме мотивирано предложение между първо  и второ четене, което влезе за обсъждане на извънредното заседание в Комисията по правни въпроси. Това беше най-обсъжданото предложение в тази комисия, което за наша изненада беше отхвърлено от всички, освен от народните представители на „Възраждане“ и ИТН. 

Дори БСП, които провеждат в момента подписка против джендър идеологиите, не подкрепиха предложението за създаване на регистър за педофилите в България. По време на дебата в комисията имаше изключително отрицателни становища както от народните представители на останалите политически партии, така и от представителите на Министерски съвет“, каза народният представител от „Възраждане“ Петър Петров, който в последните три парламента активно се бори за по-високи наказания за посягащите на деца.

Видео тук: https://www.facebook.com/vazrazhdane.bg/videos/227678643545639

Актуално

Общинските съветници на „Възраждане“ във Варна с  декларация срещу приетия законопроект за ВЕИ в морските пространства 

Делегация на „Възраждане“ посети Руската Федерация за участие в Международен форум

“Възраждане” – Видин : Има съмнения, че хиляди пият отровна вода