Петър Петров: Коалицията ГЕРБ – ПП-ДБ – ДПС не спира да нарушава Конституцията на България 

Петър Петров: Коалицията ГЕРБ – ПП-ДБ – ДПС не спира да нарушава Конституцията на България 

Петър Петров: Коалицията ГЕРБ – ПП-ДБ – ДПС не спира да нарушава Конституцията на България 

“Възраждане” и ИТН дадоха съвместен брифинг в Народното събрание, по повод поредното нарушаване на Конституцията и бруталното погазване на всички норми и правила за организация на правовата, демократична държава.

Петър Петров от “Възраждане” заяви от Народното събрание, че коалицията ГЕРБ-ППДБ-ДПС не спира да нарушава Конституцията на България, не спира да нарушава законодателството и Правилника за организация и дейността на Народното събрание и да погазва всички правни и морални норми.

“Пореден апотеоз за това е, че току-що бе включен за разглеждане в днешната програма Законопроект, с който, всъщност се правят промени на промените на Конституцията на Република България. И това извънредно, експресно и светкавично ще бъде разгледано и прието от коалицията днес, в нарушение на законите и Конституцията. След като експресно и светкавично тези поредни некадърно направени промени в Конституцията на Република България бяха внесени онзи ден, вчера експресно бяха разгледани в Правна комисия и днес ще бъдат разгледани в Пленарна зала като част от законопроект, с който нямат абсолютно нищо общо. Ние от “Възраждане” и ИТН сме против тази практика на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС да нарушават и да поругават Конституцията, затова внасяме една поредица от искания за обявяване на противоконституционност на тези закони, които считаме, че са приети в нарушение на Основния закон”, заяви Петър Петров.

Той допълни, че първото искане, което ще се внесе  в Конституционния съд, подписано от парламентарните групи на “Възраждане” и ИТН визира противоконституционната дейност на това Народно събрание да приема закони на две гласувания в едно пленарно заседание, въпреки че са направени искания за промени и са заявени такива, от страна на народни представители. Но това право им е било отнето със силата на гласовете на мнозинството.

“Коалицията между тези три партии прави всичко, за да прокара това, което тя желае, дори ако трябва да нарушава Конституцията, пореден пример, за което ще видите само след няколко минути. Промените на промените на Конституцията на Република България, с които сглобката е решила да възкреси Висшия съдебен съвет, Пленума и двете колегии към него, закрити само преди месец, ще бъдат разгледани и приети в Пленарна зала, като сега заявяваме, че ще обжалваме и този, за пореден път, нескопосан Законопроект, който предстои да бъде приет”, заяви на брифинг от Народното събрание Петър Петров – народен представител от “Възраждане”.

Какво още каза Петър Петров може да видите тук: – https://www.facebook.com/vazrazhdane.bg/videos/368263609178486

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!