Петко Добрев, кандидат кмет на Силистра: Ще създам общински гаранционен фонд за подпомагане на предприемачите

Подпомагането на малкия и среден бизнес е един от базовите приоритети на „Възраждане“, изключително актуален и за регион като Силистренския. 

„Наше основно разбиране е, че малкият и среден бизнес са гръбнакът на икономиката, на стопанското развитие на страната, а до голяма степен и на социалната ни структура. Съществуват много форми и начини, чрез които дадена администрация би могла да ги подпомогне, стига да осъзнава тяхната важност и да си го поставя за приоритет. В рамките на правомощията на местната власт е един малко използван понастоящем инструмент – създаването на общински гаранционен фонд за малки и средни предприятия. Фондът ще предоставя гаранции на стартиращи или действащи микро, малки и средни фирми, които имат добър икономически проект, но не могат да си осигурят достатъчно банково обезпечение.“, каза кандидатът за кмет от „Възраждане“ Петко Добрев. 

Този вид подпомагане на малкия и среден бизнес е известна  в България. Добър пример за това е Гаранционният фонд, който от 2007 г функционира в Столична община. Административното подпомагане на малките предприемачи е също един инструмент, който би имал добър ефект, без да са необходими значителни инвестиции. 

„Дошло е време местната власт да положи необходимите усилия и да създаде условия нашите съграждани да се върнат по родните си места като предприемачи. „Възраждане“ ще използва всички възможни инструменти да насърчи младите хора към стартиране на собствен бизнес, да подпомогне микро, малките и средни предприемачи за решаване на проблемите им, за да стане Силистра привлекателно място за всички, които са я избрали и ще я изберат за свой дом.“, допълни Добрев.

„Възраждане“ е под N42 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е претъплеие!

Актуално

Европейски лидери пристигат в столицата по покана на „Възраждане“

По покана на „Възраждане“ в София пристигат лидери на европейски партии

Костадинов и Стоянов от „Възраждане“ се срещнаха с Никола Дюпон-Енян

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!