От “Възраждане” – Пловдив се обявиха твърдо против строежа на инсталация за рециклиране на гуми

От “Възраждане” – Пловдив се обявиха твърдо против строежа на инсталация за рециклиране на гуми

Декларация от името на групата на “Възраждане” в ОбС Пловдив 

“Още по време на предизборната кампания за местния вот, ние многократно заявявахме, че нашето присъствие в местното управление не е самоцел, а е желание, подчинено само и единствено на идеята за защита на гражданския и националния интерес.

В тази връзка, ние сме поели ангажимент към нашите избиратели да отстояваме своите принципни позиции и да не позволяваме неглижиране на мнението и желанието на по-голямата част от обществото.

Дали става дума за строеж на инсталация за рециклиране на отпадъчни автомобилни гуми или за премахването на един от символите на културно-историческата ни памет, като монумента “Альоша” – ние сме тук, за да се борим срещу това.

Именно, с грижа и защита към общественото здраве и интерес, ние завяваме принципната си позиция, която е твърдо “против” изграждането на инсталация за рециклиране на отпадъчни автомобилни гуми, какъвто проект съществува на дневен ред. В резултат от тази дейност ще се образуват приблизително 6 000 тона опасни отпадъци, които биха били вредни за здравето на нашите съграждани и на нас, самите. Децата ни, родителите ни, всички ние ще дишаме този въздух. Град Пловдив и цялата Община са определени като район, в който замърсители като полицикличните ароматни въглеводороди и азотния диоксид, превишават установените допустими норми многократно. В предоставените доклади и документи липсва задълбочен анализ за здравните вреди върху живеещите, в близост до инсталацията, както и оценка на здравния им статус и кумулативния ефект, който ще има концентрираното отделяне на такива емисии в непосредствена близост до оживени жилищни райони и обществени сгради.”, заяви на днешното заседание на Общински съвет Пловдив, Елена Грозданова – общински съветник от “Възраждане”.

Поради липсата на убедителни доказателства и задълбочени анализи от “Възраждане” се обявяват твърдо ‘против’ това инвестиционно намерение.

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!