За „българския Тръмп“ и пряката демокрация

Вчера бе пореден вълнуващ ден за българската „демокрация“. Поднесена ни бе новината, че самоопределилия се като „българския Тръмп“ Веселин Марешки ще инициира референдум за излизането на България от НАТО. Хрумката идва само 10 дни след началото на подписката на „Възраждане“ против приемането на еврото у нас.
По въпроса, повдигнат от настоящия подсъдим по наказателно дело за изнудване и лека телесна повреда, тепърва ще вземем отношение. Но не можем да пропуснем трогателната „импулсивност“ на този виден български политик, стигнал до поста заместник-председател на Народното събрание. Все пак не сме забравили, че същият господин начена подписка, дублираща онази на Слави Трифонов и екипа му отпреди около 2 години. Тогава успя да изпревари събитията като внесе уведомлението за начинанието си 3 дни преди инициативния комитет, представен от популярния телевизионен водещ. Сега обаче изостана! Очевидно този път „звездите му го говорят“ със закъснение. А че има такива е достатъчно да припомним думите на един от съдиите, имали досег с процеса, за който споменахме по-горе: „Търсят съдия, който да им реши делото.“
Стара българска рецепта на лицата, бабуващи на политическите димки като партия „ВОЛЯ“ е, когато не могат да скрият нещо напълно, да го размият. Случаят не прави изключение. Но държим да подчертаем, че този път ние сме изключението! Защото никой и нищо няма да ни отклони от пътя, по който сме поели! И всяка битка, без значение от нейния изход, ще води до следващата… Докато постигнем окончателния успех!!!

Най-четени

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2021 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com