Истината за партийните субсидии

Проглушителната тишина, струяща от българските медии по повод запазването на размера на държавните субсидии за парламентарно представените партии в проекта за Държавен бюджет 2018,  е неоспоримо доказателство за изключително тежката им поръчкова зависимост. Повече от ясно е, че този задълбочаващ се процес е неизменна част от опитите за манипулация и управление на общественото мнение и нагласи, за да може управляващата клика да продължава безпрепятствено да води антибългарска, грабителска и унищожителна за своя народ политика.

Бюджетът за 2018 г. бе приет на първо четене , като за пореден път бяха  гласувани партийните субсидии, които са в пряк разрез с категорично изявената воля на суверена на референдума, проведен през миналата година - а именно да се намали размерът на държавната субсидия на 1 лев за глас.

Общата сума на партийните субсидии, които ще си разпределят парламентарните партии през 2018 г. е над 31 млн. лв.

Крупната сума, която ще си разпределят отново парламентарните партии, е проявление на абсолютния цинизъм на цялата управляваща сбирщина на фона на все по-задълбочаващата се мизерия и бедност, поради която голямата част от българския народ едвам оцелява.

„Всички са маскари” е внушението на статуквото, криещо се зад поредното погазване на волята на суверена и открито демонстрираното безразличие към темата. Това е поредната манипулационна линия, по която се насажда чувството за безалтернативност на съществуващата политическа клика и създаването на илюзорната представа, че народът живее „в най-добрият от всички възможни светове”.

Единствената политическа партия, която има право на държавна субсидия в настоящия мандат на Народното събрание, но отказва да я ползва за лични цели, както е обещала, е Възраждане.

Възраждане дари всички получени суми от държавната субсидия за родолюбиви и национално отговорни каузи и действия! Вижте ТУК и ТУК

Възраждане се обявява против грубото погазване на волята на суверена, която изисква незабавно и драстично намаляване на размера на държавните субсидии за партиите!

Настояваме за пълно премахване на порочната практика за получаване на държавни субсидии, които служат единствено за облагодетелстване на политическите партии и ощетяват други сектори, които имат огромна нужда от средства!

Боян Захариев – член на Възраждане

Най-четени

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com