Възраждане: Признаването на македонския език и идентичност е недопустимо

Национално  предателство или пореден опит за заличаване на българската история са последните безумни решения на управляващото ни правителство, което е на път да направи поредния компромис, но в чужди интереси.

            ГЕРБ и Обединените псевдопатриоти са на път да извършат дело, равносилно на държавна измяна, посегателство над българщината. Поредно оскверняване на паметта на всички българи, проляли кръвта си  и дали живота си за каузата Македония.

            Днес говорим за „компромис“ от българска страна, който би позволил  започването на официални преговори със Северна Македония за членството ѝ в Европейския съюз. Компромис, чието обсъждане дори не бива да допускаме в умовете си, защото един такъв „компромис“  от българска страна за  признаването на македонския език и македонска идентичност е равносилен на това да бъде приета и призната историческа фалшификация.

            Това явно се разбира от всички останали съседни държави, но не и от българското правителство, което е на път да извърши поредната държавна измяна и да подари историята ни.

            Признаването на македонския език и идентичност е толкова абсурдно, колкото да бъде призната идентичността на джедаите, например, само защото в САЩ 1 млн. души припознават себе си и декларират, че са джедаи, в Австрия техният брой е 100 хиляди, във Великобритания - 400 хиляди. Въпреки тази численост, тя  не е достатъчна, за да бъде признато нещо нереално и несъществуващо в исторически план.

            Необяснимо е и безграничното търпениe на правителството ни и по отношение на нежеланието от страна на Северна Македония да прилага договора за приятелство, който двете страни подписаха през 2017 г.  Също и желанието да бъде ограничено правото на българския народ, за да бъде зачетено правото на нация, която  краде историята ни.

            Този абсурд се случва в периода, в който в управлението участват така наречените „обединени патриоти“, които позволяват акт, несъвместим с патриотизма, акт на национално предателство, който позволява кражбата на българската история.

            От Възраждане питаме: Чий национален интерес обслужва това решение? За чий интерес се бори българският посланик по време на изказванията си в Европейския съюз? Чии усилия подкрепят „обединените патриоти“ – на Екатерина Захариева, която е склонна да подари българската история? Това не звучи ли по-скоро псевдопатриотично?

            Позицията на Възраждане по въпроса за Северна Македония е крайна и непоколебима:

            Ние сме категорични, че признаването на македонския език и идентичност е недопустимо. Това е равносилно на национален преврат срещу историческата истина и справедливост.  Нека не се допускат никакви компромиси от българска страна, които са равносилни на национално предателство.

            Да не се допуска  обслужена антибългарската стратегия за разделяне на българския народ на основните му части и етнографски групи, като мизийци, тракийци, македонци, шопи, добруджанци и така нататък. За българските граждани е ясно, че  следващата стъпка е денационализацията на тези групи и превръщането им в нещо, различно от българското.

            Призоваваме назоваващите себе си „обединени патриоти“ да постъпят като такива и да напуснат веднага управляващата коалиция, за да прекратят този абсурд. В случай, че не го направят, за пореден път ще покажат, че са „псевдопатриоти“, чиято единствена цел е властта и в нейно име са готови да застанат в зоната на политическия популизъм,  да заложат на приказки, но не и на реални действия, с които  да запазят националната ни идентичност, история и традиционни български ценности.

Най-четени

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com