"Трябва ли да заколят някой от нас, за да реагираме ?"

В Париж заклаха учител. УЧИТЕЛ ! Във Виена убиха невинни хора. Ей така, както си пиеха кафе или се разхождаха из центъра.

Днес четат разни изявления на политици, които „остро осъждат стрелбата във Виена”. И как „целият български народ подкрепя австрийския”.

Подкрепя – ама друг път ! „Народът спи вековен призрачен сън, народът с биволско търпение”, изпяха НЛО преди години. И до днес актуална песен.

Нападнаха Армения, християнска, братска държава. Агресивният ислямски  фундаментализъм шества вече навсякъде. Беше и в Сарафово. Ще дойде и по-близо. Защото политиците ни имат „геостратегически” интереси.

Майната ви на интересите, когато избиват християни – българи, арменци, австрийци, руснаци, сърби, французи….

Чуйте какво ви казва Карен – създателят на Двора на кирилицата. Той не го казва, той плаче. Плаче самотно, защото не усеща онази подкрепа, за която писа Яворов. Иначе маса художници се снимаха с него и се хвалеха, че Карен ги е поканил да оставят свои скулптури в Двора.

Къде сте сега, драги творци ?! Защо не вдигате глас в защита на Армения ?! Къде сте разни пишман политици, дето се снимахте с Карен ? Защо онемяхте ?

Когато Иван Динков ми каза преди години „Щях да обичам България ако не бяха българите”, направо го помразих. Сега разбирам трагичната истина на думите му.

Мразя обобщенията, затова да сме наясно – има и щастливи българи. Такива, на които Бог е дал душа, ум и сърце като камбана. Познавам такива.

Заради тях е този текст, защото тях трябва да пазим. И следваме !

Чуйте Карен ! И направете каквото ви подскаже съвестта. Който я има !

Войната в Нагорни Карабах и Дворът на кирилицата

Изминаха вече 35 дни, откакто Азербайджан, без да обявява война, с помощта на Турция и радикални ислямистки групировки- забранени в Европа, започна военна агресия срещу 150-хилядната Република Арцах.

Нашите приятели от Армения и Нагорни Карабах са принудени да защитават родината си от агресорите!

В първите дни на войната, големият приятел на Двор на Кирилицата Ерванд Хаджиян – нaчaлник на отдел „Култура и връзки с чужбина в МBнP“, замина доброволец, за да пази отечеството си. Той загина на фронта и остави сираци две малки момичета.

В резултат на военните бомбардировки домът и ателието на скулптора Юрий Ованесян са сринати до основи. Той и четиримата му внуци са принудени да търсят подслон в Армения, а Лерник Ованнисян загуби на фронта брат си.

Представителят на Двора на българската азбука в Армения Вардан Арутюнян, също е доброволец в опълчението и храбро брани родината. Той безкористно помагаше в организацията за транспортирането на българските букви от Армения в Плиска. Непрестанно подканваше арменските журналисти да популяризират Двора на българската азбука. В телефонен разговор преди дни сподели, че в промеждутъка между тежките боеве в окопите, разказва на бойните си другари за Двора на българската азбука.

На бойното поле е и сърцатият ни приятел Артур Нерсесян – pъководитeл на Агенцията по безопасност на храните в Рeпубликa Арцаx. Преди войната Артур активно популяризираше и подкрепяше дейността на Двора на Кирилицата. Той винаги искрено се радва на успехите ни. Сега неговият отряд храбро защитава родината и всява ужас сред врага.

Агресорът целенасочено бомбардира жилищни сгради, църкви, болници, училища и културни обекти. Арменската армия и опълчение успешно отблъскват многократно превъзождащия ги- както с жива сила, така и с техника – враг.

Арменският народ не иска война – наложиха ни я! Всички арменци по света, включително живеещите в България, са готови да защитават своята земя до последен дъх, надявайки се, че все пак мирът ще настъпи. Очакваме и апелираме цивилизованият свят да признае независимостта на Рeпубликa Hагорни Карабах (Арцах) и правото на арменския народ да живее там – свободен и независим. Бог да е с нас!

Карен Алексанян

Създател на “Двор на Кирилицата

Източник: Плевен Пресс

https://www.plevenpress.com/%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%B0%D1%81-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B0/

Най-четени

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com