Първата жертва на политическите репресии в България е лидерът на Възраждане

Днес в късния следобед д-р Костадин Костадинов беше отведен от цивилни полицаи, докато правеше своето видео обръщение към гражданите.

Симпатизантите и членовете на Възраждане заедно с двама адвокати се придвижиха до сградата на СДВР.

До нея бяха допуснати само адвокатите и то изключително трудно, а българските граждани бяха възпрепятствани да упражнят конституционното си право на придвижване по улиците на София и бяха блокирани от бусове на жандармерия и полицаи с каски и щитове.

По информация от адвокатите, д-р Костадин Костадинов е неправомерно отведен. Причината за отвеждането му е, че той е призован като свидетел от окръжна прокуратура Варна.

Законовият срок, в който той трябва да се яви, за да даде свидетелските си показания, е 3-дневен и изтича на 3 септември 2020 г.

Днес на 2 септември 2020 г. д-р Костадин Костадинов е отведен от цивилни полицаи. Той е качен в лек автомобил „Форд“ под предлог, че трябва да бъде транспортиран до Варна.

Според българското законодателство отвеждането му е неправомерно. То е извършено в късния следобед, след края на работното време на българския съд, вероятно за да не може да бъде обжалвано.

В СДВР на адвокатите не е предоставена заповед за задържането, нито заповед за конвоирането на д-р Костадин Костадинов.

Не е допуснат представител на Възраждане, за да му предаде личните вещи. Към момента не знаем къде е д-р Костадинов. Единственото, на което трябва да се доверим, са думите на полицията, която очевидно изпълнява нарежданията на управляващите. Нямаме никаква информация дали е добре и какво е отношението на полицаите към него. Убедени сме, че д-р Костадин Костадинов – лидерът на Възраждане е първата жертва на политически репресии в условията на „демокрация“. Случващото се с него е показно как действа мафията. За нея не съществуват закони и граждански права.

Днес е д-р Костадинов, утре може да е всеки един от нас! Призоваваме всички български граждани да не се примиряват с беззаконията и да останат на улицата, докато получим оставката на правителството и главния прокурор.Най-четени

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com