Възраждане разкри скандална сделка. Политически подаръци по време на извънредно положение

В първия ден след падането на извънредното положение (14 май 2020 г.) в 12:00 ч. пред Народното събрание ще се проведе национален протест под надслов „Ние сме народ! Аз излизам за нормален живот“. Очаква се присъствието на хиляди български граждани от страната и света, които ще останат на улицата докато продажните управляващи не сдадат властта.

Усещайки края на режима си, в дни на извънредно положение, властимащите взимат поредица от решения, с които се опитват да си гарантират подкрепа от останалите политически партии. Пример за това е политическият подарък, който ГЕРБ побърза да направи на ДПС на 28 април 2020 г. В този ден на проведената сесия на Общинския съвет в град Бургас, в условията на извънредно положение, администрацията на ГЕРБ направи невероятен подарък на група лица и фигури от политическият и обществен живот на страната от последните 30 години. Може би това се случва, за да могат управляващите да откупят временна подкрепа от страна на ДПС в парламента, по повод безумното налагане на диктатура в условията на измислена пандемия и въвеждането на закон, в който мерките от извънредното положение да станат постоянни.

Всеизвестно е, че държавата отделя милионен ресурс всяка година за охраната на един анклав – така наречения „Доган сарай“, като максимално ограничава достъпа на граждани до морето и златните плажове в района на лесопарк „Росенец“ до Бургас.

Сега общинската администрация на ГЕРБ, в лицето на Димитър Николов, подкрепена от лоялните си общински съветници от ГЕРБ, СДС, ДПС, НФСБ, ВМРО-БНД, Гергьовден и част от БСП, осигуриха на лицата, собственици на терени в района на лесопарк „Росенец“, ексклузивен, контролиран и ограничен достъп до така наречения „Доган сарай“. Това означава, че се ограничава достъпът на граждани до лесопарка. Чрез деактуване на общинските улици, осигуряващи до момента достъп до морето, плажовете и природните дадености в лесопарка, и заменянето им за частни терени, собственост на фирми на подставени лица, не само общината и държавата абдикират от обществения достъп до района, но и задлъжняват гражданите към тези фирми със стотици хиляди левове от разликата в оценките на земите. За сметка на българските данъкоплатци ще бъде изграден, за частни нужди, водопровод, канализация, пречиствателна станция на стойност 5 милиона лева, финансиран чрез държавната структура ПУДОС, подчинена на МОСВ и в момента управлявана от ВМРО-БНД. Реализира се замяна на десетки хиляди квадратни метра държавна и общинска земя с фирми на подставени лица на ДПС и Ахмед Доган в района. При първото гласуване на тази скандална докладна записка, внесена като извънредна и от особена важност в последният момент на 24 април 2020 г., тя беше подкрепена от 31 общински съветника. При това гласуване въвеждането на промените беше осуетено от д-р Владимир Павлов – общински съветник от Възраждане. Ние сме най-голямата опозиционна политическа организация, която се противопоставя на беззаконията на властимащите и се бори управленските решения да са в полза на гражданите, да осуетява и предотвратява подобни скандални сделки, които ограбват българския народ.

В резултат от намесата на общинските съветници на Възраждане, предложението получи 31 гласа в общинския съвет и не беше прието. Това предизвика паника в кмета Димитър Николов и неговите подчинени и се задействаха контакти и връзки, за да се прокарат решенията. В нарушение на правилника на Общински съвет и законите на Република България, докладната бе повторно гласувана, този път – с нужното мнозинство от 40 съветника. Така тя беше приета и това доведе до поредното облагодетелстване на група „богоизбрани“ политици.

Ето така престъпният управляващ и корумпиран политически „елит“ прави подаръци, като подарява държавни терени, за да си купи подкрепата на други политически партии в условията на извънредно положение. Българските граждани са призовавани да стоят по домовете си, ограничени са гражданските им права, правени са опити да бъде заглушен гласът им, за да може ГЕРБ да прокара набързо закона за постоянните ограничителни мерки и да узакони диктатурата си. Това налага спешни решения в периода на извънредно положение, като този подарък на българска земя на Ахмед Доган. Днес ние стоим по домовете си и гледаме как престъпниците, на които сме дали власт, си я подаряват и търгуват с нея.

Време е да се изправим, за да паднат, докато все още имаме Родина. За да запазят земята си, българските граждани излизат на протест в първия ден след падането на извънредното положение (14 май 2020 г.) от 12:00 ч. пред Народното събрание под надслов: „Ние сме народ! Аз излизам за нормален живот“.


Документи по сделката  


Корица на събитието във Facebook
🗓️ Събитието за протеста във Facebook.

Най-четени

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2021 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com