Политическа репресия срещу Възраждане

Членове на политическа организация Възраждане са призовани в полицейски управления в страната, за да бъдат разпитвани по различни поводи, без конкретност и яснота. Това е поредната проява на политическа репресия към партия Възраждане – най-отявлената опозиционна сила на настоящия управляващ режим. ГЕРБ и ВМРО-БНД ползват времето на изолация заради COVID-19, за да си „разчистват сметките“ с единствените хора, които имат смелостта да изобличават некомпетентността на властимащите. За съжаление, българските граждани днес плащат за това със здравето си, работата си, материалното си благополучие. Управляващите ни готвят и нов заем от 10 млрд. лева, който ще разпределят неясно как, а българските граждани, в това число и децата ни, и внуците ни ще трябва да изплащат, ако допуснем да бъде изтеглен без ясни критерии за разпределянето му и продължим да търпим това.

Политическите репресии започнаха още през януари, когато Веселин Вешев – кандидат за кмет на Аспарухово за град Варна на Местни избори 2019 и Ангел Георгиев – регионален координатор на Възраждане за Пловдив и областта, бяха задържани по обвинение, че са осъществили посегателство над полицаи. Към двамата членове, които са на водещи позиции в политическата организация, бяха повдигнати неоснователни обвинения. След представянето на доказателства, от които не само е видно, че Веселин и Ангел са невинни, но и че Ангел Георгиев е жертва на полицейски произвол, обвиненията не са свалени. Към двамата даже са повдигнати допълнителни такива (?!).

В последната десетдневка властта призова за разпит в ГДБОП инж. Николай Дренчев – втори по ранг във Възраждане, заради статус, публикуван във Фейсбук, който съдържа реална история, споделена с него от познати хора. Поради страх от притискане, заплахи и репресии, гражданите не са се осмелили сами да разкажат историята си. Абсурдното в случая е, че вместо ГДБОП да се занимава с дейности, присъщи за тях като институция, се ангажират с Фейсбук статус. Инж. Дренчев е призован като свидетел и е подканен да предаде човека, който е дръзнал да сподели опита си, за да му бъдат повдигнати обвинения. Това са обвинения към обикновен гражданин, който споделя личния си опит със Здравната система в България!…

В понеделник – 30 март 2020 г. прокуратурата повдигна обвинения срещу д-р Костадин Костадинов – председател на Възраждане по чл. 326, ал.1 от Наказателния кодекс, заради изказана политическа позиция по теми в предаването „Делници“ с Николай Колев по телевизия Евроком. Тук интересният факт е, че за деянието, заради което д-р Костадин Костадинов е подведен под отговорност, подлежи на глоба от 5000 лева, но на него му е определена гаранция от 20 000 лева!

Последните два дни от седмицата са „изпълнени“ с разпити на членове на Възраждане по най-различни поводи. Очевидно властта не е в изолация и добре използва времето, в което държи нас, българските граждани без доходи и затворени по домовете ни – не само за да ни ограничи, но и за да отнеме правата и свободите ни.

Това е демократична България в XXI век! В нея европейският гражданин е сплашван, притискан, довеждан до бедност и дори скотски живот. Всекидневно властта му отнема свободата на мнение. Членовете и ръководството на най-голямата политическа опозиция в България – Възраждане, която е съставена от българи-доброволци, борци за опазването на националната ни идентичност и съхранението ни като народ и държава, са призовавани за разпит от полицията…

Неуважаеми властимащи, ние гражданите питаме: свършиха ли престъпниците в тази държава, та полицията започна да разпитва редовите граждани?! Ние ви уверяваме: Няма да ни изплашите! Ние сме с народа! Да живее България!❗️ За протеста на 27 януари 2020 г. пред МРРБ разказват задържаните по политическа линия възрожденци: Ангел Георгиев – регионален координатор на Възраждане за Пловдивска област и Веселин Вешев – шести в листата за общински съветници и кандидат за кмет на район Аспарухово във Варна на местните избори през 2019 г. Вижте тяхната историята и чуйте как в България се упражнява политическа репресия!🎙️ Телефонно интервю с Ангел Георгиев от 30 януари 2020 г. след освобождаването му от ареста:🎙️ Телефонно интервю с Веселин Вешев от 30 януари 2020 г. след освобождаването му от ареста:📢 Обръщение на инж. Николай Дренчев – организационен секретар на Възраждане след излизането му от разпит в ГДБОП на 28 март 2020 г. по повод публикуван от него статус във FacebookПолитическа репресия над д-р Костадин Костадинов (30 март 2020 г.)🎙️ Интервю с д-р Костадин Костадинов – председател на Възраждане в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“ излъчено на 13 март 2020 г., което е поводът за проведения разпит в СДВР на 30 март 2020 г.:Призовка за явяване на разпит в качеството му на обвиняем до д-р Костадин Костадинов от 26 март 2020 г.
Призовка за явяване на разпит в качеството му на обвиняем до д-р Костадин Костадинов от 26 март 2020 г.

Писмо от МВР до телевизия „Евроком“ от 25 март 2020 г.
Писмо от МВР до телевизия „Евроком“ от 25 март 2020 г.

Най-четени

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com