Стотици граждани проявиха желание да присъстват на Народното събрание, организирано от Възраждане

Стотици граждани заявиха участието си за Народното събрание, организирано от Възраждане. Обмисляме промяна във форма̀та на събитието заради силния интерес.

„Ще приемем всички, които са заявили участие. Ако се налага, ще заседаваме в няколко дни, но няма да остане неизслушан човек, който има какво да каже, дори само по една от засегнатите теми. Българският народ се пробужда бавно, но сигурно, обединен от идеята за спасението на Родината ни.“, каза д-р Костадин Костадинов – председател на Възраждане.

След като събитията в държавата напоследък показаха, че правителството е некомпетентно и неговите решения са пагубни за българските граждани, Възраждане единствени открито и категорично поиска оставката на кабинета Борисов 3. Само ние излязохме по улиците и инициирахме поредица от срещи с народа и протести заедно. Поканихме всички политически партии да ни последват, като развеят знамената си пред Парламента, за да покажат на управляващите вота на недоверие, който им гласува народът. И на двата организирани протеста – пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и на пл. Народно събрание пред Парламента, Възраждане остана единствената явно заявена опозиция. Очевидно е, че всички останали политически организации не са против, а са с управляващите, тъй като остават безучастни към случващото се, заявявайки позиция, но само по медиите или в онлайн пространството.

Ние от Възраждане категорично се разграничаваме от бездействието и от действия без резултат. Последователно и активно искаме оставката на управляващите и тя е първото действие, което ще доведе до промяна в страната ни. Промяна към управление чрез референдуми за допитване до народа, промяна към икономически растеж, промяна към подпомагане на бизнеса, към развиване на политика, подпомагаща семейството, промяна към стартиране на реформа в здравеопазването, промяна към качествено образование, към по-чиста среда за живот и други.

Българските граждани все повече разбират, че те днес пишат историята на страната и от тях зависи какво наследство ще оставят на децата си. Пробуждат се бавно, но категорично с искане за достоен живот.

Това ясно проличава от силния интерес към събитието на 14 март 2020 г. от 11:00 ч. в хотел „Арена Ди Сердика“ в гр. София. Народно събрание е среща-разговор на граждани, общественици, граждански организации, предприемачи и други хора – специалисти в различни сфери на познанието и живота, които имат визия за разрешаването на актуални за страната ни въпроси. Очакваният резултат от него е изготвянето на решения по значими национални проблеми.

Бланка на заявление за изтегляне

Най-четени

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com