Възраждане: Народното събрание ще се проведе въпреки забраните

На 14 март 2020 г. от 11:00 ч. в хотел „Арена Ди Сердика“ в гр. София ще се проведе Народно събрание. Това е среща-разговор на граждани, общественици, граждански организации, предприемачи и други хора – специалисти в различни сфери на познанието и живота, които имат визия за разрешаването на актуални за страната ни въпроси. Очакваният резултат от него е изготвянето на решения по значими национални проблеми.

В отговор на предстоящото събитие, властта забрани всички спортни и културни събития през тази седмица. С това нанесе вреда на културата и спорта, а последствията от тази забрана ще се понесат от всяка културна и спортна институция, за което властта няма да поеме отговорност.

Интересно е, че навлизането на опасния коронавирус COVID-19 в България беше регистрирано малко по-рано и първоначалните случаи на заболяването, които се лекуват във Военно медицинска академия (ВМА) в София, все още се разнасят като обществен слух, а не са обявени официално от щаба за справяне с епидемията.

Друг интересен факт е липсата на стратегия в ограничаването на масовите прояви. Културните и спортните събития се отменят, но заведенията за обществено хранене, питейните локали, моловете и кината в тях продължават да функционират.

Същата „аномалия“ наблюдавахме и на 3 март. Поради опасността от COVID-19, бяха отменени честванията на Шипка, но бяха запазени същите по градовете – интересна избирателност при обявяването на забрани! Или по-скоро бягство на властта от гражданите – симпатизанти на Възраждане?! Очевидно това е израз на страха на властта. Страх в две посоки. При евентуална епидемия ще стане ясна невъзможността на страната ни да се справи с нея. Нямаме добра подготовка, не оборудваме помещения, които да поемат голям брой заразени. Нямаме достатъчно медицински персонал. Само преди дни, пет медицински специалисти алармираха за това, отказвайки да напуснат зала №130 на Народното събрание. Здравната реформа, за която говорят управляващите толкова отдавна, не е започнала все още. Обучени медицински кадри напускат страната ни, за да търсят по-добро заплащане и реализация на други места по света.

С други думи казано, скоро няма да има кой да ни лекува. При една епидемия, това ще стане съвсем ясно и то изключително бързо.

Липсва и координация. До преди дни директните полети от Милано за Варна не бяха спрени и то доста след обявяването на епидемията в Италия. Тоест, властимащите решават да ограничат масовите прояви, но не ограничават човекопотока към страната ни от опасни райони, в които епидемията е факт.

За пореден път наблюдаваме безотговорност, не добра координация, хаотичност в управленските решения и страх. Страх от гражданите, които се пробуждат, за да поискат управлението на страната си. Интересно, ако активистите на Възраждане бяха решили да реализират поход, движението по улиците дали нямаше да бъде забранено?

Властта се страхува, защото знае, че времето й изтича. С всеки изминал ден има все повече и повече доказателства, че правителството не е способно да се справи с управлението. То взима решения, които са некомпетентни, опасни и ни убиват като народ и държава.

„Ще проведем Народно събрание на 14 март 2020 г. от 11:00 ч. в хотел „Арена Ди Сердика“ в град София, въпреки некоординираните забрани на правителството и ще ги уведомим за решенията си.“, категорични сме от Възраждане.

Най-четени

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com