Възраждане категорично застава зад медицинските сестри, които са в Народното събрание

Медицинските специалисти, които са в сградата на Народното събрание (бившия Партиен дом) в момента, се борят за здравна реформа, която ще подобри здравната система. Това е борба за здравето на целия български народ.

Статистиката сочи, че от всеки випуск, който завършва в България, остават да практикуват две медицински сестри – всички останали заминават да работят извън страната ни в търсене на по-добри условия на труд.

Работният ден на медицинските специалисти е дълъг. Ниското заплащане, което получават, принуждава повечето от тях да работят на две или повече места. Заплатите им са не просто ниски – те са мизерни.

Това са хора, които милосърдно се борят за здравето и често за живота на пациентите. В болниците, ако в определено време болният не получи нужния медикамент, може да загуби живота си. Замисляли ли сте се, ако утре в България се появи епидемия от коронавирус, която съществува в много други страни, кой ще се погрижи за вас, за близките, за децата ви? Съзнавате ли каква отговорност носят тези крехки, но сърцати жени – отговорност за вашето здраве?

Политическа организация Възраждане се обявява в подкрепа на медицинските специалисти и техните искания. Призоваваме всеки български гражданин, който е заинтересован от това кой и как ще се грижи за него, когато има нужда от медицинска помощ, да отиде пред сградата на Народното събрание и да подкрепи медицинските специалисти, които са вътре.

Тези медицински специалисти, които защитават нашите права за по-качествено здравеопазване, са сами, неподкрепени и дори нападани от браншови организации и синдикати, на които плащат членски внос, за да защитават правата им.

Очевидно е, че ние, българският народ, трябва да поемем нещата в свои ръце.

Излезте пред Народното събрание (бившия Партиен дом) на пл. „Княз Александър I“ №1, за да подкрепите правото си да бъдете здрави и да получавате адекватна медицинска помощ!

Очакваме ви на 14 март 2020 г. от 11:00 ч. в хотел „Арена Ди Сердика“, за да се обединим и изготвим решения на актуални за българската държава проблеми. Спасението на България е в нашите ръце.

Най-четени

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com