Дойде време за Възраждане, Възход и Величие на България!

На 7 февруари 2020 г. от 12.00 ч. пред Народното събрание ще се проведе протест за оставката на кабинета Борисов 3. Очаква се да присъстват хиляди българи от цялата страна, за да заявят за пореден път недоверието си към правителството на ГЕРБ и ВМРО-БНД.

Протестът се организира от нас от Възраждане, които към момента сме единствената политическа организация, която е в реална опозиция на властимащите. Причината за протеста са последствията от десетгодишното управление, наложения режим на Борисов и състоянието, в което се намира България към този момент.

Държавата ни е в демографска катастрофа. През 2019 г. населението на България намалява с толкова, с колкото през Първата и Втора световна война, взети заедно! Страната ни се обезлюдява и само през изминалата година тя е напусната от 70 000 българи, притиснати от недоимък и търсещи препитание извън пределите на Родината. Вместо мерки за справяне с кризата и улесняване на родителството, управляващите затрудняват семейството. Промените в Закона за социалните услуги (ЗСУ) и всички други закони, свързани с него, създават притеснения на българските родители. Неясните законови текстове са предпоставка за инвазия на социалните служби, като се поставят на фокус многодетните семейства. В ЗСУ присъстват редица неточности, които отварят вратата за корупционни схеми, тъй като няма ясно определение за „дете в риск“.

Източването на язовирите и безотговорното управление на водните ресурси са причината за съществуващи или съвсем скоро задаващи се водни кризи по места. А в Европейска България един над 100 хиляден град – Перник е изправен пред хуманитарна катастрофа.

Страната ни е превърната в място, където регламентирано и нерегламентирано се внася боклук от други държави. Той се унищожава с изгаряне и съответно – замърсява въздуха. Правителството нарушава Конституцията на Република България, в чийто чл.4, ал.2 е записано, че „Държавата гарантира живота и здравето на българските граждани“, в чл.52, ал.3 – „Държавата закриля здравето на гражданите“, а според чл.15 – „Република България осигурява опазването и възпроизводството на околната среда“.

Замяната на лева с евро е отказ от валутен суверенитет, който застрашава финансовата стабилност на страната. Девалвацията на лева и договора CETA са съдбоносни решения, които не е логично правителството да взима без да обърне внимание на обществените настроения и нагласи. И по двете теми ние искаме референдум.

Правителството целенасочено убива дребния и среден бизнес чрез въвеждането на наредба Н-18. Категорични сме, че българският бизнес във всичките му аспекти – производство, транспорт, търговия, услуги – се явява създател на всички блага и гръбнак на българската държавност. Ние от Възраждане последователно се обявяваме в подкрепа на бизнеса и категорично настояваме държавната администрация и особено Приходната агенция да създават предвидима и удобна работна среда, като дават простор за развитие на предприятията, широко ползват електронните и комуникационни технологии и свеждат до минимум затрудненията, които причиняват на данъкоплатците чрез вменяваните им задължения.

Полицейският произвол и политическите арести също са факт в Европейска България. Правителството се обгражда с полиция, за да се предпази от въпросите на народа. Ползва полицията като средство за наказание върху протестиращите. Полицаи бият протестиращи граждани, след което лъжесвидетелстват и се жалват като потърпевши пред медиите с цел да се вмени НЕистината на обществото и така да се формира една обществена нагласа, удобна на правителството. Хора във водещите редици на Възраждане са арестувани без вина и изцяло по политически причини.

Жената от видеото, което обиколи за два дни цялото интернет-пространство и докосна сърцата на българите – протестиращата 73 годишна пенсионерка, настанена в Дом за стари хора, е посетена от полиция, за да бъде порицана. Част от медиите обслужват властта, погазвайки всички етични принципи в журналистиката.

Това е само част от ситуацията в България, в която народът оцелява трудно, а правителството ползва всички средства, за да го „убеди“, че живее добре и „всичко е наред“. Управляващите ни внушават как, ако не са те, в България ще настане политическа криза и едновременно с това разчитат на медийни публикации, в които открито клеветят единствената политическа алтернатива – опозиционната партия Възраждане.

В утрешния ден народът ще се бори да си върне властта. Пред Народното събрание ще се съберат хиляди хора, за да заявят: „ИСКАМ НОРМАЛЕН ЖИВОТ!“.

На 7 февруари 2020 г. от 12.00 ч. пред Народното събрание започва времето на Възраждане, Възход и Величие на България. Народът ще си върне властта в собствената си Родина.корица на събитието за протеста
🗓️ Събитието във Facebook за протеста

Най-четени

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2021 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com