Мястото на българските деца е при техните родители

Ние от Възраждане категорично заставаме в подкрепа на родителите и правото на българските деца да бъдат отглеждани в семейна среда, в духа на българските традиции. Ние сме в опозиция на управляващите, твърдо против антисемейните политики, налагани от правителството на ГЕРБ и „патриотите“.

„За нас назначаването на Деница Сачева за Министър на труда и социалната политика е политически ход за разсейване на напрежението и притъпяване на вниманието на българските родители. Нейното предложение за отлагане на влизане в сила на комплекса закони около „Закона за социалните услуги“ (ЗСУ) е пореден опит да се въведат промените без да предизвикват обществени дебати и протести“, каза Николай Дренчев, организационен секретар на Възраждане.

Подобни действия са сред добре познатите политически похвати, чрез които се цели разсейване от темата, за да може да се въведе съответният закон, с „козметични“ корекции, с които да бъде заблуден българският гражданин. Законът, обаче, не бива да бъде отлаган, а направо отхвърлен.

Прилагането на закона в сегашния му вид е престъпно, тъй като цели изземването на грижата за децата от семейството и нейното одържавяване. А държавата стимулира частни субекти и НПО-та да извършват услуги в опит да заменят семейния уют. Това не само противоречи на българската национална идентичност, но е и акт на неразбиране на семейната единица като неизменна среда за човешкия живот и важен фактор за възпитанието на човека. Тя е определяща за изграждането на основите на личността и нейните духовни ценности. От особена важност е също психологическата атмосфера и вътрешна организация на семейния живот. Във връзка с това, текстовете в закона, планиращи облъчването на децата с джендър идеологията на една малцинствена общност, са престъпни. Детето развива дълго личността си преди да се заяви в детайлите на сексуалността. В този ред на мисли, зоната на близко развитие на детето не предполага въпроси като: „Как се чувстваш – като момче или момиче?“

През изминалата седмица се проведе многохиляден протест против ЗСУ, който остана неотразен от националните телевизии.

Проведе се и друг протест пред Холандското посолство. Протестиращите подкрепиха бащата на Атила, който от пет години се бори да върне сина си в България. Съдът в Холандия отказва да върне детето на неговия баща и постановява за имуществото и здравето на детето да се погрижи „Закрила на детето“ (Холандия). Българският съд е присъдил родителските права на бащата, но холандските власти не зачитат постановлението.

„Възраждане твърдо и последователно стои на просемейни позиции. Считаме, че най-големият проблем е демографската катастрофа и най-спешните национално-отговорни мерки, които трябва да се вземат, това са политики в подкрепа на родителството, а не на затрудняване на родителството“, каза още Николай Дренчев, организационен секретар на Възраждане.

Първото становище на Възраждане против Стратегията е от февруари 2019 г. и е категорично против нея. Днес ние се обръщаме към всички български граждани с апел да останат с повишено внимание, за да работим заедно срещу нейното въвеждане.

Най-четени

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com