Да събудиш Дремиград

На 24.11.2018 г. Възраждане – Казанлък организира протест срещу продажното и омразно за целокупния български народ правителство на ОПГерб под надслов „Оставка, съд, затвор!“. На събитието присъства Костадин Костадинов – председател на Възраждане, както и членове на ръководството на партията. Бяха поканени както гражданите на града и региона, така и всички регионални и национални медии да отразят събитието. Въпреки медийния чадър, наложен от ГЕРБ в града, на централния площад в Казанлък се събраха повече от 100 човека.
2 След като пред събралото се множество говориха Костадин Костадинов и Димитър Пашев (председател на Възраждане – Казанлък) протестът започна малко след 16:00 часа. Изказвания направиха както членове на ръководството и симпатизанти, така и граждани, дошли да го подкрепят. Още преди началото на официалната част, събралото се множество скандираше с пълно гърло „Оставка!“. Взелите думата се обединиха около видната за всички ни перспектива, че България или ще загине от ръцете на националните предатели ОПГерб и останалите управлявали през последните 29 години, или ще се вземат мерки и ще обърнем пагубния процес.
3 Протестът продължи както беше предварително обявено и одобрено от Община Казанлък и РУ-Казанлък - с пешеходно шествие по улиците на града по предварително обявен маршрут. Първите няколкостотин метра от маршрута се намираха на пешеходната зона по ул. „Генерал Скобелев“. След това шествието трябваше да премине по едни от най-натоварените улици в центъра на града. Придружаващите ни полицаи се опитаха да ни изместят и принудят да се движим само и единствено по тротоарите. От гл. инспектор Павлин Коцев (началник ОП в Казанлък) бяха отправени закани за издаване на полицейско разпореждане директно насочено към Костадин Костадинов. Той самият на момента отказа да изпълни така и неиздаденото разпореждане и беше заплашен с акт. Протестиращите заедно с хората от Възраждане не се поддадоха и с маршова стъпка продължиха напред. Виждайки, че са безсилни, полицаите се примириха и започнаха да си вършат работата – да ограничават движението на МПС-а по маршрута. Останалата част от шествието мина спокойно и без каквито и да било инциденти или проблеми.
4 В крайната точка на шествието, която бе отново площад Севтополис, беше обявен край на протеста. От Възраждане - Казанлък обещаха на своите съграждани, че това няма да е краят и че те няма да спрат да протестират, докато България не бъде избавена от престъпния гербаджийско-патриотичен режим. Около 15 минути след края на протеста Костадин Костадинов беше привикан от униформени по разпореждане на Павлин Коцев и му беше връчена призовка за явяване в РУ-Казанлък. Нито призовките, нито актовете, нито арести дори ще ни спрат от по-нататъшни действия в защита на нашата Родина – защото ние вече просто нямаме какво да губим.
5П.П. Една от най-великите личности от Казанлъшко - Чудомир, нарича града "Дремиград" в своето творчество.
6

Най-четени

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2021 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com