Николов за срещата с Донахю: Показахме, че България не желае да влиза в еврозоната

Николов за срещата с Донахю: Показахме, че България не желае да влиза в еврозоната

„Вчера в България беше Паскал Донахю, който е председател на Еврогрупата или сборището на всички финансови министри на държавите част от еврозоната. Успях да се срещна два пъти с него и му поставих два основни въпроса:
  • Знае ли, че българското правителство упражнява политически натиск върху НСИ и се опитва да излъже с инфлацията, което е последния критерий на договора от Маастрихт, който не изпълняваме?
  • Важно ли е мнението на българите и знае ли, че в България има над 600 000 българи, които искат провеждане на референдум за запазване на българския лев?
И на двата въпроса даде изключително хлъзгави отговори и не каза особено много, но по отношение на инфлацията поне пое ангажимент, че статистиката ще се проверява много внимателно в ЕК. Аз не му вярвам, но вчера постигнахме едно много важно нещо. Показахме, че България не желае да влиза в еврозоната на един от хората, от които зависи едно такова решение. Важно е, защото нашите управляващи се опитват да обяснят в Европа, че тук всички искат евро, което е долна лъжа, но пък нужна лъжа на самата Европейска комисия, за да върви позитивни икономически маркетинг на проекта еврозона. Сигурен съм, че съпротивата ще бъде обсъдена и ще разколебае държавите-членки. Ние ще продължим тази борба и в Европа чрез нашите партньори там, които са партии с близки до нашите ценности.“, написа Деян Николов в страницата си в социалната мрежа Фейсбук.
 
Какво още каза Деян Николов от „Възраждане“ може да видите тук: https://www.facebook.com/DeyanNikolovVazrazhdane?locale=bg_BG
Видео от срещата на „Възраждане“ с Патрик Донахю тук: – https://www.youtube.com/watch?v=kuu6-63QKTM

Актуално

Деян Николов: Сглобката  продават позиции в общинските дружества, купуват общински съветници, ДАНС и Прокуратурата трябва да се самосезират

Костадин Костадинов: България вече е фактор – в Европарламента се формира нова група, а „Възраждане“ е инициатор

Георги Георгиев: Ще осигурим навременна и адекватна помощ на хората с увреждания с нови изменения в закона

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!