Никола Димитров: Пътят Ямбол-Елхово е опасен за здравето и  живота на пътуващите, има спешна нужда от текущ ремонт

Никола Димитров: Пътят Ямбол-Елхово е опасен за здравето и  живота на пътуващите, има спешна нужда от текущ ремонт

Народният представител от „Възраждане“ и координатор на област Ямбол- Никола Димитров на парламентарен контрол в Народното събрание представи притеснителни данни относно състоянието на най-натоварения път в област Ямбол I-7 „Лесово – Петолъчката и по-точно участъка Ямбол – Елхово.

Участъкът на места е в критично състояние – има пропадания, дупки, липсващи мантинели, непочистени канали за отводняване, липсващи пътни знаци, липсваща маркировка, липса на асфалт.

„По този път всеки ден се движат над 800 тежкотоварни автомобила и стотици леки автомобили. В републиканския бюджет бе отпусната сума за изготвяне на технически проект за основен ремонт и разширяване на пътя, но липсва краткосрочното решаване на проблема – не се извършва текущ ремонт, с който временно да се подобри състоянието на пътя и транспортната безопасност. В тази връзка дали сте предвидили подобен ремонт или жителите на област Ямбол, ще продължим да се движим по този опасен път с риск за техническото състояние на автомобилите си и живота на шофьорите и пътниците?“, отправи въпрос към служебния министър на Министерството на регионалното развитие и благоустройството Никола Димитров.

Министърът отговори, че по предоставена към нея информация от Агенция Пътна инфраструктура, за въпросното трасе с дължина от 12,4 км, което ще се обновява, има изготвен технологичен проект, който започва от кръстовището на село Каравелово и е до град Елхово.

„Ясно е, че има предвидени пари за основен ремонт, но трябва да се направи текущ ремонт и то доста спешно. Аз знам, че е имало проблем с фирмата, която да извършва този текущ ремонт, защото този участък наистина е опасен, никога не съм виждал международен път в толкова лошо състояние. Самият аз претърпях лека авария там. А парадоксалното е, че служителите на тол-системата стоят в най-лошия участък, за да съберат такси и да глобяват шофьори. Просто има нужда от спешен текущ ремонт, защото вие много добре знаете каква е процедурата за основния ремонт, колко години ще минат, за да стане.“, допълни Никола Димитров.

Народният представител ще продължи да следи дейностите по подобряването на състоянието на важният за областта пътен участък и ще продължи да настоява да се вземат мерки, защото човешкият живот няма цена, а безотговорността няма оправдание.

Актуално

Вера Димитрова

„Възраждане“ ще подкрепи декларацията на ПП-ДБ при условие, че ПП-ДБ подкрепи декларацията на „Възраждане“

Звезделина Каравелова

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!