Никола Димитров: Политически лобисти подаряват жп мрежата на частници, които да станат още по-богати

Никола Димитров: Политически лобисти подаряват жп мрежата на частници, които да станат още по-богати

„Въпреки многобройните скандали вътре в „сглобката“, ние сме свидетели колко координирано продължават да управляват заедно. Това се видя и при гласуването на Законопроекта за железопътния транспорт. В него са внесени силно лобистки текстове, които целят участъци от железопътната мрежа да бъдат дадени на концесия на частни фирми, които да печелят пари за сметка на държавните железници. Сега в жп транспорта не очаквам да се промени нещо към по-добре, освен някои шефове на определени фирми да станат по-богати.“, каза народният представител и координатор на област Ямбол от „Възраждане“ Никола Димитров на среща с граждани.

Според него предателство извършват не само депутатите от ППДБ, ГЕРБ и ДПС, но и българските евродепутати, които вместо да защитят железопътния транспорт като държавен монопол (чл. 18 от Конституцията), те удобно си затварят очите, за да угодят на нечий личен интерес.

„За щастие юни месец наближава. Затова аз призовавам българските граждани да излязат и да гласуват. Мантрата на негласуването е глас за досегашните управляващи. Нека българинът, пускайки своя глас на 9 юни, ясно заяви, че му е писнало да бъде лъган и ощетяван. Крайно време е тези лобисти в Европарламента да бъдат заменени с хора, които ще защитават интересите на България. Все пак и държавата ни трябва да има някаква полза от членството ни в ЕС. В навечерието на евро вота ние се намираме на кръстопът – дали ще поемем по пътя на възраждане и просперитет на Европа или този съюз и континента ще бъдат морално и икономически унищожени.“, каза още Димитров.

Актуално

„Възраждане“ дава Манол Пейков на  Прокуратурата за финансови злоупотреби

Кръстьо Врачев: Реализацията на проект “Въча” е крайно необходима

Коста Стоянов от „Възраждане“: Няма да позволим рибарския бранш да бъде унищожен

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!