Николай Дренчев от „Възраждане“ пита общината за зоопарка в Ловеч

Николай Дренчев от „Възраждане“ пита общината за зоопарка в Ловеч

Народният представител на „Възраждане – Николай Дренчев пита Община Ловеч до къде е достигнал проекта на зоопарка.

 По думите на кмета на града е разработен проект за 27 млн. лв. за цялостно обновяване на зоопарка. Този проект е изключително  амбициозен за община с бюджет около 60 млн. Дори и да се намерят средствата по европейска програма, дори само  съфинансирането ще натежи прекомерно на общинския бюджет. 

 Изключително интересно ще бъде да се види разбивката на проекта по пера  и да видим кое колко пари струва. Осем години не стигнаха дори да се заделят пари от бюджета на Общината и всяка година да се прави по нещо. Осем години по 500 000 лева да бяха заделяни, животните щяха да имат  по-добра среда на живот, но уви и това не направиха.

 Тук е момента да кажем, че през  изминалата година врати отвори обновеният зоопарк в Стара Загора, който  е обитаван от 400 вида животни на 80 дка. земя. Проектът на Стара Загора  е за почти 4 200 000 лева. Шест пъти по-скъп излиза този на Община Ловеч и  до ден днешен няма подсигурено финансиране.

 „Вторият по големина зоопарк в България се намира в град ни, той е обитаван от над 450 вида животни разположение на 110 дка земя. Когато го посетите обаче ще ви се стори, че сте във филм на ужасите, в който се изтезават животни. В  последните доклади на фондация „Четири лапи“ са констатирани големи  пропуски в отглеждането на тигрите, лъвовете и мечките. Тези животни  имат нужда от пространство и зеленина, а вместо това те живеят в бетон и  желязна клетка на изключително малка площ, която е недостатъчна за  тяхното добро развитие. Това коментират и посетителите, които всяка година посещават зоопарка и съжаляват животните в него. Зоопаркът е собственост на Община Ловеч. За последните 8 години  от мандата на сегашния кмет от ГЕРБ не е направено  абсолютно нищо и това трябва да се промени“, коментира Дренчев.

 

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!