Народни представители от Възраждане ще бъдат пред Съдебната палата, за да подкрепят Милена Славова

Народни представители от Възраждане ще бъдат пред Съдебната палата, за да подкрепят Милена Славова

Възраждане открито изразява възмущението си от репресиите срещу рок-певицата Милена Славова по повод изказването й през 2021 г., че не подкрепя гей парадите. Свободата на словото е конституционно залегнало право на всеки човек и считаме за абсолютно недопустимо българските граждани да бъдат наказвани и публично линчувани заради гражданската си позиция по какъвто и да е въпрос.

За пореден път твърденията ни, че в България демокрацията е само една дума, лишена от смисъл, се доказаха нагледно. Виждаме, че всеки, който изразява мнение, различно от това на статуквото и на различните НПО-та, които управляващите интегрират бавно, но последователно във властта, бива подложен на репресии и съдебни дела.

Заради позицията си Милена е обиждана и заплашвана от ЛГБТ активисти с побой и дори с физическо ликвидиране. Фактите – Милена не е против хората с хомосексуално влечение, които се държат нормално в обществото и не парадират със сексуалния си живот. Тя, както и ние, осъжда извращенията, на които ставаме свидетели по време на гей парадите. Поводът за избухването на певицата в социалните мрежи е снимка, на която вижда гол мъж по време на прайда със забодено българско знаме в задните си части по улиците на София. Прокуратурата не се самосезира за поругаване на националния ни символ, (което е престъпление според нашия Наказателен кодекс), нито пък потърси лицето, подиграло се с нашата светиня, за да му повдигне обвинение.

Активира се ЛГБТ обществото, което й заведе дело пред Комисията за защита от дискриминация. Милена печели на първа инстанция, но на втора инстанция в АССГ е осъдена.

На 13.09.2023 делото й ще се гледа пред Върховния административен съд и решението ще бъде окончателно. Този случай сега е прецедент, но ако Милена бъде осъдена, ще се създаде съдебна практика, която постепенно ще пречупи гръбнака на обществото. Наясно сме с целта на това евтино шоу и тя е хората да замълчат завинаги под страх, че ще бъдат репресирани, бити и съдени за различното си мнение.

Ние от Възраждане подкрепяме Милена в битката й срещу розовия фашизъм! Поздравяваме я за смелостта й да нарича нещата с истинските им имена и заставаме зад нея, както и зад всеки български гражданин, чиято свобода на изразяване е отнета и погазена. Нашите народни представители ще бъдат днес пред съдебната палата, за да изразят подкрепата ни.

Актуално

Петър Петров и министърът на МОСВ с поредна проверка за незаконни сметища в монтанско

Костадин Костадинов: Важните за  България решения да се взимат  от 50 Народно събрание

Костадин Костадинов: „Възраждане“ скоро ще управлява и ще освободим Кърджали от мафията

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!