Народният представител и кандидат за кмет на град Пловдив, издигнат от “Възраждане” – Ангел Георгиев сигнализира за опасни и труднодостъпни тротоари 

Народният представител и кандидат за кмет на град Пловдив, издигнат от “Възраждане” – Ангел Георгиев сигнализира за опасни и труднодостъпни тротоари 

Ангел Георгиев сигнализира за нередности и за опасни и труднодостъпни тротоари, изградени в разрез със стандартите, заложени в нормативната уредба, както и за нередности, при извършването на ремонтни дейности в град Пловдив. 

В свое видеообръщение,той посочва нерентабилното и лошо изпълнение, от страна на местните власти, при полагането на тротоар на улица “Даме Груев”.

“Освен че тротоарът е почти недостъпен за хора, които се придвижват трудно и за хора с различни възможности придвижващи се с помощ, напълно погазена е и нормативната уредба, определена с подробния благоустройствен план. Според нормативната уредба, ширината на тротоарите за пешеходци е най-малко – 1.50м. В пълен разрез и нарушени, местните власти залагат само – 1.36м.”,  коментира Георгиев. 

Той допълни, че проблемът с експоненциалното нарастване на случаи на некачествени ремонтни дейности, лошото изпълнение на първоначалните проекти и погазването на нормативните изисквания, изключително затрудняват живота и придвижването на пловдивчани. 

“Неслучайно, жителите на град Пловдив, посочват като най-важен проблем безкрайните и некачествени ремонтни дейности. Практиката с ремонт на ремонта на тротоари и пътища трябва да спре. ” добави кандидат-кметът на “Възраждане”.

Актуално

Деян Николов: Сглобката  продават позиции в общинските дружества, купуват общински съветници, ДАНС и Прокуратурата трябва да се самосезират

Костадин Костадинов: България вече е фактор – в Европарламента се формира нова група, а „Възраждане“ е инициатор

Георги Георгиев: Ще осигурим навременна и адекватна помощ на хората с увреждания с нови изменения в закона

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!