Мира Миркова от “Възраждане”: Ще изградим система, с която гражданите ще контролират местната власт

Мира Миркова от “Възраждане”: Ще изградим система, с която гражданите ще контролират местната власт

Кандидат-кметът на “Възраждане” за град Кюстендил – Мира Миркова – Искаме да осигурим реална възможност на гражданите за участие в политическите процеси 

 

Криминологът и профайлър, издигнат от “Възраждане” за кандидат-кмет на Кюстендил, акцентира върху важността гражданите да могат пряко да влияят и да участват в политическите процеси, а не просто да бъдат техен субект. 

 

Миркова счита, че трябва да се сложи край на настоящите порочни, корупционни практики и най-после, Кюстендил да има кмет, който наистина мисли за гражданите на града. 

 

“За мен като кандидат-кмет е много важно, хората да чувстват, че наистина се работи за подобряване на живота им, че техният глас е важен и най-после има политическа формация, в лицето на “Възраждане”, която настоява той да бъде чут. 

 

Ще изградим система на комуникация, която да ни държи в постоянен контакт с хората, чрез провеждане на периодични срещи и организиране на местни референдуми, относно всички важни проекти, засягащи пряко живота на кюстендилчани.”

 

Миркова посочва като пример за нежеланието да се чуе мнението на гражданите, изграждането на фотоволтаичен парк в с. Дворище, който ще се простира на огромна площ, без общината да се допита до мнението на жителите и без да се вземат под внимание екологичните последствия от тези действия.

 

“Все пак, един кмет бива назначен на работа от гражданите и мисля, че той не трябва да забравя това в нито един момент, по време на изпълнение на функциите си като такъв. 

Изгубиш ли обратната връзка и личното, постоянно и искрено загрижено общуване с хората, ти губиш поглед и посока и забравяш защо ти е било гласувано доверие” коментира Миркова. 

 

Тя допълва, че единствената, наистина демократична партия в Народното събрание  е, именно, “Възраждане”, заради усилията на политическата организация да се използват инструментите за пряка демокрация на национално и местно ниво – референдумите. Тя посочва като пример националния референдум за запазване на българския лев, усилията на “Възраждане” за провеждане на местен референдум в Монтана – за запазване на язовир Огоста, както и акцента върху създаването на условия за свикване и провеждане на референдуми в нейната програма.

Актуално

„Възраждане“ дава Манол Пейков на  Прокуратурата за финансови злоупотреби

Кръстьо Врачев: Реализацията на проект “Въча” е крайно необходима

Коста Стоянов от „Възраждане“: Няма да позволим рибарския бранш да бъде унищожен

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!