Мира Миркова от “Възраждане” – Болниците и поликлиниките в Кюстендил имат остра нужда от основни ремонти и осъвременяване 

“Здравните заведения в града ни са в окаяно състояние, болниците и поликлиниките имат нужда от основни ремонти и осъвременяване. Има много какво да се направи и по отношение на грижите за самотните и болни възрастни хора, както и тези в неравностойно положение. 

Факт е, че голяма част от тези институции са под директното ръководство на министерството и все пак мисля, че и общините са длъжни да допринасят за едно достойно обслужване на хората, нуждаещи се от медицинска помощ, както и социални грижи за хората в неравностойно положение.”, отбеляза кандидат-кметът на “Възраждане” за град Кюстендил. 

Миркова споделя, че е наблюдавала отблизо как действа системата на местно ниво и то с неин съсед. Човекът е бил самотен и възрастен, пенсиониран след дълги години труд в мините, с пенсия, сравнително висока за стандарта на живот в Кюстендил. Но пенсията не стига до него, защото е почти сляп и като следствие на това – живее в нечовешки условия. 

“Това е недопустимо. Трябва да се изградят системи и практики и да се предвиди необходимия ресурс за тези хора. Това е свързано и с така наречената “достъпна среда” за хора придвижващи се с помощни средства , които очевидно няма как да имат достъп до голяма част от града, поради липса на адекватни и практични съоръжения. Една от основните мисии и сред целите ми ще бъде подобряване на условията на живот и придвижване на хората в неравностойно положение” коментира Миркова.

Актуално

Европейски лидери пристигат в столицата по покана на „Възраждане“

По покана на „Възраждане“ в София пристигат лидери на европейски партии

Костадинов и Стоянов от „Възраждане“ се срещнаха с Никола Дюпон-Енян

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!