Мариян Иванов: „Арена Бургас“ търпи само загуби досега

Мариян Иванов: „Арена Бургас“ търпи само загуби досега

Откритата през май спортна зала „Арена Бургас“ е натрупала близо 76 000 лв. загуби само за периода от май до юли. Това показва справка, изискана по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) от Мариян Иванов,  кандидат за общински съветник в Бургас от листата на „Възраждане“.

„Въпреки изиграните няколко баскетболни срещи в нея, от собственика на съоръжението – държавното дружество „Академика 2011“ ЕАД, посочват, че за този период няма генерирани приходи. Няма организирани и други мероприятия, но за сметка на това има натрупани 76 000 лв. разходи за заплати и осигуровки, за материали, за външни услуги и за „други разходи“. До края на календарната година има планирани едва две събития в залата– галавечер по кикбокс и спектакълът „Грузинските легенди“.  Твърдеше се, че в нея ще бъдат организирани спортни състезания от европейски и световен мащаб, концерти и други събития, ще тренират бургаските клубове, но това остана само в сферата на обещанията. В последните няколко години в бюджета бяха залагани стотици хиляди левове разходи за телескопични седалки за „Арена Бургас“, но виждаме, че тя не само не функционира, така че да носи приходи, а генерира дългове. Отделно, Министерството на младежта и спорта трябваше да завършат обекта заедно с останалите помещения – ресторант, фитнес, СПА и други, за да може залата наистина да приема събития от най – висок ранг, което също не се случи.

Наличието на “Арена Бургас” би могло да превърне града в спортна столица, но за целта е необходим строг контрол върху финансирането от страна на общината, който „Възраждане“ ще осъществи веднага след като получи доверието на бургазлии на местния вот и се превърне в първостепенен фактор в Бургас.”, добави още Мариян Иванов, кандидат за общински съветник на „Възраждане“ в морския град на среща с граждани.

Актуално

Петър Петров и министърът на МОСВ с поредна проверка за незаконни сметища в монтанско

Костадин Костадинов: Важните за  България решения да се взимат  от 50 Народно събрание

Костадин Костадинов: „Възраждане“ скоро ще управлява и ще освободим Кърджали от мафията

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!