Маргарита Генчева: Хората мечтаят не за хартиени самолети, а за самолетите, с които децата им ще се приберат в родния си дом

Маргарита Генчева: Хората мечтаят не за хартиени самолети, а за самолетите, с които децата им ще се приберат в родния си дом

Град Силистра живее своето двадесето столетие. Видял е възход и падения. Видял е разцвет и разорение. Винаги е оцелявал и преодолявал кризите. Днес градът е в спиралата на демографски срив, от която ако не излезем, ще попаднем в истинска катастрофа. Градът ни загуби функциите си на областен център и ще се превърне в селище със затихващи функции.

Това заяви кандидатът за народен представител от листата на „Възраждане“ в 20 МИР – Силистра Маргарита Генчева на среща с граждани.

Като кандидат от Силистренска област Генчева се фокусира да работи по няколко приоритета, единият тях е преборването на демографската криза.

“Липсата на икономически възможности доведе до трайно обезлюдяване на Силистра и застаряване на жителите ѝ с катастрофално бързи темпове. Няма да е пресилено да кажа, че Силистра е в демографска катастрофа. Това е валидно и за всички населени места в региона. Затова всички отговорни лица и институции, свързани със Силистра, трябва да имат за свой основен приоритет справянето с демографската криза, защото колкото и добри неща да се направят, ако те не привлекат млади хора, ако не успеят да върнат поне част от тези, потърсили препитание в чужбина, тези мерки не биха имали смисъл.

Как младите хора ще изберат Силистра и областта за своето място, където ще създадат семейство и ще отгледат децата си? С добро здравеопазване, с детски градини и училища, в които образованието е на добро ниво, и най-вече с осигуряване на възможности за работа – чрез насърчаване на предприемачеството и личната инициатива. Целенасочената демографска политика е сериозно предизвикателство, но си струва. Има държави, които я приложиха и резултатите не закъсняха. Всичко, което правим, трябва да бъде насочено в тази посока – младите хора, семействата, децата.

Да, това ангажира сериозен финансов ресурс. Но в последните години България похарчи няколко милиарда за чертежи на самолети. А копнежът на хората тук е отлетелите им в чужбина деца да се върнат. Това искат и за това мечтаят. Не за хартиени самолети, а за самолетите, с които децата им ще се приберат у дома. За да останат, за да я има Силистра, за да я има България” – каза още Маргарита Генчева.

Като народен представител в 48 Народно събрание тя е заместник-председател на Комисия по здравеопазването и член на Комисията по земеделието и горите. В 49 Народно събрание е член на Комисията по здравеопазването и Комисия по труда и социалната политика. И в двата поредни парламента Маргарита Генчева е кандидат на „Възраждане“ от област Силистра и в парламентарната си работа е силно ангажирана с този регион.

„Възраждане“ е с №12 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!