Маргарита Генчева: Един от фокусите в работата ми в 50 Народно събрание ще бъде подобряването на здравеопазването в района

Маргарита Генчева: Един от фокусите в работата ми в 50 Народно събрание ще бъде подобряването на здравеопазването в района

Маргарита Генчева: Един от фокусите в работата ми в 50 Народно събрание ще бъде подобряването на здравеопазването в района

„Хората и развитието на област Силистра са мои основен приоритет в работата ми в Народното събрание. Ангажирала съм се с много местни каузи – при някои от тях имаше положително развитие, а други тепърва ще решаваме.“, коментира пред граждани народният представител от „Възраждане“ Маргарита Генчева, която е и координатор за област Силистра.

Тя допълни: „Силистра е най-изоставащият регион на страната ни. Има много какво да се направи и аз наистина няма да пестя усилията си, както и тези на парламентарната сила, която представлявам, за да подобрим колкото е възможно, живота на хората в нашия регион.“

Генчева определи демографската криза като основен проблем на региона. По думите ѝ трябват мерки в няколко насоки, за да може Силистра да стане привлекателно място за младите хора.

„Един от фокусите в работата ми в 50 Народно събрание ще бъде подобряването на здравеопазването в отдалечените райони, каквито са голяма част от селата в Силистренско. Друг важен приоритет е създаването на благоприятна среда за предприемчивите млади хора. Привличането на инвеститори е едно от решенията, но ние от „Възраждане“ залагаме много повече на предприемчивостта на хората и вярваме, че има неизползван потенциал в тази посока“, коментира Маргарита Генчева.

Тя сподели и някои от ключовите приоритети на партията в сектор „Земеделие“. По думите ѝ трябва да бъдат защитени малките производители и малките ферми и стопанства. Само така може да се постигне една от големите цели, които са си поставили от „Възраждане“, а именно обезпечаване на българската трапеза с продукти, които са произведени в страната.

„Ще работим за развитието на поливното земеделие. За плодородна земя като добруджанската това е много важно и би придало висока добавена стойност на сектора. За да има бъдеще пред развитието на земеделието в страната ни, е изключително важно да се постигне справедливо разпределение на европейските субсидии. Те трябва да бъдат изравнени с тези, които получават земеделците от другите европейски страни. Сега в България се произвеждат около 20% от храните, които потребяваме. Целта ни е този процент да стане поне 70%. Освен зърнопроизводството, привлекателни за земеделските производители трябва да станат и останалите сектори – производството на плодове и зеленчуци, техническите култури, животновъдството. Пряко свързана с тези производства е и преработвателната промишленост, която неизбежно ще получи тласък.“, каза още народният представител от „Възраждане“.

Генчева сподели, че иска да е представител в парламента на всички силистренци, без значение на политическите им пристрастия. Тя пое ангажимент веднъж месечно ще има приемен ден в офиса на партията в който ще може да се запознае с проблемите на гражданите.

Актуално

Николай Костадинов пита къде е бил кметът на Варна по време на пожарите

Костадин Костадинов: Няма значение кой е министър-председател, ако не зачита волята на българския народ

С промяна в Изборния кодекс на „Възраждане“ можем да спрем манипулирането на изборните резултати

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!