"Възраждане" внесе в Народното събрание меморандум относно демографската криза

В началото на юни организирахме седмица под надслов "Възраждане на семейните ценности". Инициативата се проведе за втора поредна година и включваше серия от прояви, които целят привличане на общественото внимание към актуалните проблеми пред българското семейство.
Част от реализираните мероприятия беше и кръгла маса по демографската криза в страната ни. Участниците, сред които множество учени, юристи, представители на неправителствени организации и други изявени личности, се обединиха около заключението, че страната ни е изправена пред неизмерима катастрофа. В тази връзка са необходими незабавни действия, ако искаме утре не просто да присъстваме в учебниците по история, а реално да съществуваме като народ.
В завършек на дискусията бе изготвен меморандум, в чието съдържание са отразени спешните мерки, необходими за преодоляване на съкрушителната тенденция. Общият документ бе внесен в Народното събрание с пълното съзнание, че онези, които уж сме избрали да ни представляват, дори не биха се заинтересовали да го прочетат.
От "Възраждане" обаче няма да се откажем лесно от борбата за запазване на българската народност, нейните култура и ценности. Не ще позволим на една шепа хора, вторачени само в личното си благополучие, добито за сметка на унищожаването на най-старата държава в Европа, устояла до съвремието, да ни тласнат към забвение!

Текстът на меморандума можете да прочетете тук:
Меморандум от проведената на 04.06.2018 г. кръгла маса на тема „ Демографският проблем: децата като ценност” с организатор Движение „Възраждане”

Последни публикации

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com