Управляващите ясно посочиха основния си враг - Възраждане

Съгласно закона за политическите партии, инициативният комитет за учредяване на Възраждане е създаден на 15 юни 2014 г. След него, според изискванията на закона, е публикувано обявление за предстоящ Учредителен конгрес. Същият се осъществява на 2 август 2014 г. в град Плиска, като на него присъстват над 600 човека. От тях 580 полагат подписа си в Учредителния протокол. Това са български граждани - доброволци, които имат желание със собствени сили да работят за просперитета на България. Те са на различна възраст и в различно социално положение.

След Учредителния конгрес са подготвени нужните документи съгласно закона и са внесени в Софийски градски съд, където са били разгледани под надзора на Прокуратурата, представена от прокурор Т. Наков. Съдия на разглеждането е Анжелина Христова, секретар Веселина Христова, а делото е номер 720 от 2014 г. На база на представените документи, Софийски градски съд на 2 февруари 2015 г. решава: Вписва в регистъра на политическите партии партия Възраждане.

Политическата организация бързо се включва в политическия живот в страната и се оформя като явна опозиция. Създадена от български граждани, тя се опълчва с целия си наличен ресурс срещу настоящото управление, което ограбва страната ни и я управлява по неизгоден за българите начин. Възраждане активно присъства в обществения живот, заявява позиции и защитава българския национален интерес.

В политическа организация Възраждане се включват експерти от различни сфери и заявяват желание за работа в полза на Родината. Процесът е бавен, но необратим. Българи с личностен и професионален потенциал, с доказани умения в своята област, но отвратени от досегашното управление на страната, разпознават във Възраждане алтернатива. Експертите започват да се свързват с ръководството на партията и заявяват желание да участват в разработването на стратегия за развитие на България. Първата стъпка в нея е оставка на правителството и отстраняване на всички, които през последните 30 години управляват некомпетентно и участват в унищожението на страната ни.

Преди шест месеца с поредица от протестни акции, Възраждане успя да стартира процес за пробуждането на гражданското общество в страната ни. Започна кампания за преодоляване на апатията и възвръщане на вярата в българите. Вярата, че промяната и преминаването към нормален живот в България може да бъде реализирана от самите нас. Месеци по-късно българските граждани повярваха в себе си и днес са на улицата, за да поискат оставката на правителството. Възраждане също е на площада. Там ни е мястото, ние сме политическа организация, създадена от граждани - доброволци и функционираща благодарение на доброволните ни усилия. Ние сме явление, което е непонятно за управляващата ни мафия, защото тя не разполага с механизми за въздействие върху нас. Не могат да ни купят и заради това ни притискат с целия наличен държавен апарат.

Възраждане многократно сигнализира Вас - българските медии за случващото се, но за съжаление нашите послания не намериха своето място. Откликът на това, което ви съобщавахме беше слаб или почти никакъв. Вероятно защото осъзнавате, че всички ние сме жертви на сегашната политическа обстановка в България, която ползва институциите като „бухалки“ за осъществяване на натиск.

Сега идва време, в което е нужно да осъзнаете, че днес ние - българските граждани сме неизгодни за мафията, утре може да сте Вие с вашата медия. ДАНС започна активно мероприятие по заличаването на политическа организация Възраждане преди месеци. По този повод има поредица от видеа, статии в нашите медийни канали, има съобщения, изпратени и до Вас.

Сега е време да си зададете въпроса: Защо ДАНС, при положение че подобни проверки би трябвало да се извършват от Икономическа полиция? Кой прокурор се бърка: този, който се е произнесъл по учредяването или този, който е натоварен от властта да се произнесе по заличаването на Възраждане?
Защо прокуратурата и всички институции проверят Възраждане през последните шест месеца и не откриват нищо?
Отговорът за нас е ясен: Нямат какво да открият, но търсят начин да ни елиминират в стремежа си да ни спрат. Да спрат процеса на Възраждане на България.
Заявяваме категорично, че спасение по единично не е възможно.

Обръщаме се към Вас с молба да публикувате това съобщение и да ни подкрепите в борбата да си върнем страната, измъквайки я от ръцете на мафията, като бъдете нашия медиен глас.

Утре (21 юли 2020 г.) от 11 ч. в БТА, ръководството на Възраждане ще даде пресконференция, на която ще ви предостави информация за предприетите стъпки за противодействие на незаконния натиск, ще ви запознае с наличните доказателства за превишаване на правомощията от страна на агентите на ДАНС при реализирането на мащабната акция по заличаването на политическата организация.

Каним Ви да присъствате, за да дадете обективна възможност и на Възраждане да ви запознае с факти по настоящите събития.
Категорично заявяваме, че ние няма да спрем. Заличаването ни няма да е повод процесът по спасението на България да спре, защото с нас са българите. Всички ние сме обединени от една идея: Да живее България!

Последни публикации

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2021 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com