Възраждане: Като започнем да управляваме  България ще анулираме действията на правителството относно ERM II

Ние от Възраждане напомняме, че сме категорично против влизането на България във валутния механизъм ERM II.

Веднага щом Възраждане започне да управлява България, ще анулираме тази стъпка на българското правителство.

Противопоставяме се на влизането в чакалнята ERM II още от 2018 г., тъй като държим на българската финансова независимост защитаваме българския лев.

Защо сме ПРОТИВ приемане на еврото?

Изземва се правото на страната ни да извършва собствена парична политикa. Създава се възможност за кражба на валутните резерви на БНБ (Българска народна банка) по схемата „КТБ” и здравния фонд. Намаляване на публичните разходи драстично и обричане на най-бедните на глад и мизерия при трусове във финансовата система. Текущо тежко финансово състояние на държавите-членки на съюза. Свръхцентрализиран контрол от страна на Брюксел. Неизбежна инфлация и увеличаване на цените при въвеждане на еврото. Пресмятане на заплатите в евро - Всички заплати при „добра” воля от управляващите ще бъдат пресметнати при фиксирания курс на БНБ, а именно 1.95583 лв/евро. Трябва да се знае, че това не е задължително, и има възможност превалутирането да стане при друг курс лев/евро. ERM II изисква валутният курс на държавата-кандидат извън Еврозоната да е фиксиран спрямо еврото при допустимост да се колебае в рамките на определени граници ± 15%. Но цените на стоките няма да бъдат определени по този начин и ще се получи един шоков прозорец, в който реално ще можем да купуваме много по-малко със своите доходи от преди. Точно в този момент ще се усети разликата в заплащането в страната и другите членки на еврозоната. А това неминуемо ще доведе до нова вълна от емиграция. БНБ става част от европейската система, провеждаща официална парична политика независимо от правителството. Сегментиране на ЕС на две скорости. Разликите в доходите и производството води до преструктурирането на „Европа на две скорости”, допълнително институционализиране на Еврозоната, чрез изграждането на фискални институции, отделен бюджет, парламент и т.н. Рискове от разпад на ЕС след напускането на Великобритания и увеличаващото се желание в други членове за напускане на съюза. Неовладяната икономическа, социална и бежанска криза, дълговите дисбаланси, липсата на реформи в ЕС носят огромни рискове за нашата държава. Ставаме зависими от цикличността на развитие на силните икономики в Еврозоната

Още през 2018 г. ние от Възраждане се обявихме категорично против влизането в ERM II – застанахме зад правото на референдум, чрез който българските граждани да определят дали да бъде заменен лева с еврото. 221 122 българи поставиха подписа си, чрез който изразиха желание да бъдат попитани коя да бъде националната единица за разплащане в страната ни. За валидни бяха преброени 190 000 подписа, тъй като останалите граждани не предоставиха единен граждански номер (ЕГН). И така, властимащите, разпространявайки слуха, че ЕГН-то не бива да се предоставя при подписки, осуетиха опита за въвеждането на референдум, тъй като без ЕГН подписите са невалидни.

 

Последни публикации

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2021 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com