Позиция в подкрепа на законността в България и за оставката на главния прокурор

Възраждане счита, че редът и законността са основа на държавността, а правосъдната, правораздавателната и правоприлагащата системи са държавнотворни системи, без които не може да съществува която и да е държава.

Днес сме свидетели как мафията овладя българската държава чрез превземането на правосъдната система. Назначаването на Иван Гешев за главен прокурор бе плод на задкулисни сделки. След неговото назначаване прокуратурата започна да се ползва като бухалка срещу всички субекти, неудобни на задкулисните политико-олигархични кръгове. Възраждане се противопоставя на ръководената от Иван Гешев прокуратура, тъй като тя не е страж на закона, а слуга на мафията. В действията на тази важна държавна институция лесно се вижда в чий интерес тя е управлявана.

Прокуратурата беше ползвана срещу бизнеса - за икономическо пиратство и овладяване на печеливши, конкурентни или ключови бизнеси. Чрез тези си действия тя отрови бизнес климата в страната, предизвика и ще продължава да предизвиква щети в необозримото бъдеще. Прокуратурата беше използвана за фиктивни проверки, с цел легитимиране на съмнителни субекти. Прокуратурата беше ползвана в опит за сплашване на политически опоненти, изродила се в привикване и разпитване на над 600 активисти на Възраждане.

Абсолютен връх, еманация на употребата на прокуратурата като бухалка, беше атаката срещу Президентската институция. Опитите за атака срещу държавния глава и уронване на престижа на президентската институция се проследяват месеци назад - в „изтичането” на СРС, в неадекватните юридически питания до КС, в жалките опити да бъде дискредитирано семейството му. Възраждане категорично се противопоставя на опитите на прокуратурата да посяга към президентската институция. Ние оценяваме ситуацията в България като критична и близка до границата, която, ако преминем, мутренско - олигархическите кръгове ще са овладели напълно държавната власт и всички държавнотворни институции, така че връщане към ред, законност, свободно и демократично развитие по мирен и демократичен път, ще бъде невъзможно.

Възраждане счита, че оставката на Гешев като главен прокурор е първото условие за възстановяване на реда и законността в страната. Възраждане призовава всички български граждани да подкрепят президентската институция и президента, като символ на българската държавност и на единението на нацията ни пред обща опасност. Възраждане призовава всички български граждани да изразят моралната си подкрепа към активистите на Възраждане, поставени от прокуратурата на мушката на ДАНС, като политически фигури, крайно опасни за мутро - олигархичния модел. Възраждане призовава всички български граждани да защитят всеки икономически субект, всеки бизнес, станал обект на атака от страна на мафията. Възраждане призовава всички български граждани за обединение в защита на България! Време е за действия сега! Време е да прекратим порочния мутро - олигархичен модел, да осигурим свобода на народа, ред и законност, чрез прости и лесни за спазване правила, да направим нашата България земен рай!

Оставката на Гешев ще е първата стъпка към отвоюване на Родината и първа победа на народа ни над окупиралата го мутро - олигархия! Време е ние, българите, да се изправим и да извикаме „МУТРИ – ВЪН”! А какво ще се случи, ако мутрите не бъдат така добри да ни послушат? Ще им припомним завета на Крум Страшни, ще им припомним какво става с този, който не ще мúра!

Гешев, иди си сега! Докато все още можеш!

Последни публикации

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com