В западните покрайнини живеят българи, а не сърби, Захариева!

В първия ден от падането на извънредното положение (14 май 2020 г.) в 12:00 ч. пред Народното събрание ще се проведе протест за оставка на правителството. Организираме го ние от Възраждане, тъй като не можем да бъдем безучастни свидетели на унищожението на Родината ни. Хиляди български граждани живеят извън пределите ѝ, а народът ни е изправен пред демографска криза и заплашен от изчезване.

Българите зад граница са не само прогонени от Родината, но са обект на поредната гавра и престъпна небрежност от страна на управляващите. С едно изречение министърът на външните работи Екатерина Захариева отряза корените на българщината, които с векове са се разстилали извън границите на сегашната ни държава. Скандалното ѝ поведение и незаинтересованост от нашите сънародници в Западните покрайнини е придружено с липса на каквато и да е емоция и напълно телеграфен изказ. Същата особа заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ на 29 април, коментирайки придвижването на хора, работещи в съседна държава, че „сърбите са с български произход, знаете, в Западните покрайнини“.

Българите в Западните покрайнини не са сръбски граждани по своя воля, Захариева. Те не са отишли да живеят в Сърбия по своя воля. През 1919 г., по силата на Ньойския мирен договор, западните покрайнини на България са откъснати от Родината и дадени на Сърбия. Българите там никога не са признавали този акт. В този смисъл, когато наречеш българското население в Западните покрайнини сръбско, извършваш национално предателство. От 101 г. насам българите там са под чужда власт, не по свое желание и са тероризирани от същата тази власт.

Крайно сме огорчени от погрешното впечатление, което се създава, че в Западните покрайнини живеят сърби. Изказването на Екатерина Захариева е престъпно, антибългарско и осъждано от обществото, наред с неработещите мерки на министерството, което оглавява. Съдбата на сънародниците ни, останали по злощастно стечение на обстоятелствата извън пределите на българската държава, е поверена в ръцете на министър, който използва заучени фрази, което само̀ по себе си доказва колко далеч е, иначе „патриотичното“ правителство, от защитаването на каквито и да било български национални интереси. Поднесен ни бе един псевдопатриотичен „тюрлю гювеч“, пресолен със сърбоманство и политкоректност. Демонстрирано ни беше ампутирано от национална принадлежност съзнание, което е готово, в името на това да остане на власт, да продаде и предаде род и Родина. Политическото недоразумение, в лицето на Екатерина Захариева, привидно играе важна роля в живота на милиони българи зад граница.

Българщината зад граница, под грижите на министъра, е заплашена и има нужда от спешни рехабилитационни мерки, които да доведат до едно ново българско Възраждане. Точно това смятаме да постигнем ние от Възраждане, отдавайки заслуженото на всички политически предатели от управляващата клика.

Ще поставим началото в първия ден от падането на извънредното положение (14 май 2020 г.) от 12:00 ч. пред Народното събрание. Ще излезем на протест и ще останем на улицата, докато не получим оставката на престъпното корумпирано правителство.


Корица на събитието във Facebook
🗓️ Събитието за протеста във Facebook.

Последни публикации

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2021 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com