Възраждане: Произвол по време на извънредно положение

След падането на извънредното положение (14 май 2020 г.), в 12:00 ч. пред Народното събрание ще се проведе национален протест за оставка на правителството. Протестът се организира от нас от Възраждане. Заради смелостта си да казваме истината и дързостта да правим и невъзможното, за да запазим България и правото на достоен живот за българските граждани, сме подложени на политически репресии вече 3 месеца.

Във вчерашния ден повторно призован за разпит в СДВР-София е д-р Костадин Костадинов – председател на Възраждане. След наложената му и впоследствие отменена гаранция от 20 000 лева и повдигнато обвинение за изказване на мнение в телевизионно предаване по политическа тема, за което все още не е получил обвинителен акт, председателят на Възраждане е обект на институционален произвол. Властта ползва всички възможни лостове и механизми, за да се опита да компрометира д-р Костадинов. Очевидно е, че в наши дни за управляващите не е изгодно да има личности, които казват истината и не се колебаят да се противопоставят на несправедливото ограбване на българския народ.

От началото на периода на извънредно положение председателят на Възраждане е разпитван от СДВР, съставяни са му административни актове и е разследван от Икономическа полиция. Срещу него се публикуват клеветнически материали в медии, които са свързани с правителството. Д-р Костадинов беше обект и на поръчков телевизионен материал, чието излъчване се очаква по една от националните медии, собственост на приближен до правителството олигарх.

Днес инж. Николай Дренчев е призован за разпит в СДВР. Предполагаемата причина е Фейсбук статус, който беше публикуван през март 2020 г. и съдържа споделен опит на български гражданин със здравната ни система. По повод на този статус инж. Дренчев беше разпитан от ГДБОП и беше заставен да предаде на властите човекът, който се е осмелил да изкаже мнението си. Инж. Дренчев отказа да предаде един обикновен човек, за да бъде подложен на натиска на властта и самият той продължава да е обект на политически натиск.

Привиквани за разпит са и членовете на Възраждане, които са призовавани в районните управления на МВР по местоживеене по всевъзможни причини.

Води се мащабна акция на властта, която цели „затварянето на устата“ на най-голямата опозиция в България – Възраждане. Политическите репресии са насочени не само към личностите на д-р Костадинов и инж. Дренчев, но и към всеки дръзнал да изкаже мнение и да се противопостави на престъпната мафия, наречена българско правителство.

Епидемията е повод да бъдат ограничени гражданските ни права и свободи, да бъдем лишени от правото ни да протестираме срещу престъпленията на властта. „Маските са за да мълчите, а не за да ви пазят!“, казваше Милен Цветков. Един достоен мъж, баща, българин и журналист, който си отиде като следствие на ситуацията, в която живеем и чувството на безнаказаност, което общественото ни мълчание предизвиква. Сега правителството ни готви нов закон, в който мерките от извънредното положение да останат постоянно, за да продължи да ни убива необезпокоявано. Сега е моментът да ги спрем. После ще е късно и няма да можем да спасим нас, семействата и децата си. Така както днес е късно да спасим Милен!

В първия ден след падането на извънредното положение (14 май 2020 г.) от 12:00 ч. пред Народното събрание Възраждане организира национален протест за оставка на правителството под надслов: „Ние сме народ! Аз излизам за нормален живот!“.


Корица на събитието във Facebook
🗓️ Събитието за протеста във Facebook.

Д-р Костадин Костадинов и инж. Николай Дренчев
Д-р Костадин Костадинов и инж. Николай Дренчев.

Последни публикации

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2021 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com