Отнемането на хранителния суверенитет е убиване на нацията

В първия ден след падането на извънредното положение (14 май 2020 г.) в 12:00 ч. пред Народното събрание ние, българските граждани, излизаме на протест с искане за оставка на правителството. Категорични сме, че ще останем на улицата, докато не бъдат изпълнени нашите искания, защото ние сме народ, който иска нормален живот.

Ние не признаваме правителството, намираме решенията му за некомпетентни и убийствени и ще му отнемем правото да ни управлява. Властимащите вече 11 години атакуват българския народ, като нанесоха вреди във всяка сфера в държавата. Те унищожиха отбранителния и икономическия ни суверенитет, а сега посягат и на хранителния ни суверенитет. С това те поставят българската нация в абсолютна зависимост от външни фактори и превръщат държавата ни в колония.

Според Наредба 44 от 2006 г., издадена от Министерството на земеделието и храните, животновъдните обекти в страната трябва да отговарят на определени ветеринарно-медицински изисквания, ако искат да работят съобразно закона. В нея животновъдните обекти са определени като три вида: лични стопанства, фамилни стопанства и индустриални стопанства.

Според промените в Наредба 44, влезли в сила на 17 януари 2020 г., се въвеждат ограничения за отглеждането на животни в личните стопанства на българите. Забранява се отглеждането на повече от 10 възрастни зайци, 50 кокошки или други птици, 100 бройлера и над 5 пчелни семейства. Въвеждат се изисквания за прасетата, отглеждани за лични нужди, свързани с определяне на площ, фронт на хранене, достъп на хора и животни, дезинфекция и съхранение на тор. Според тази наредба, ако отглеждате овце и вашето лично стадо е от 12 овце (а вие имате право да отглеждате едва 10), можете да се сдобиете с глоба, а при повторно нарушение – да ви се конфискува цялото стадо.

Това е поредния опит на управляващите да ограничат независимостта на българите. Така в създалата се днес ситуация на световна епидемия, ако България утре затвори границите си и ние не можем да внасяме храна, ще започнем да гладуваме. В хранителните магазини българските стоки са едва 20%, страната ни не произвежда достатъчно за нуждите на всички български граждани, благодарение на политиките в областта на селското стопанство, които управляващите вече 30 години въвеждат. С тях те успешно унищожават българското стопанство. Така ни правят зависими, защото човек е зависим основно от своята прехрана, а ако един народ няма хранителен суверенитет, той е обречен на гибел.

Днес срещу българската народност се провежда сериозна атака, целяща ликвидирането ни. Ние вече нямаме отбранителен суверенитет, тъй като нямаме армия; нямаме икономически суверенитет – почти нищо не се произвежда в България. Нашата икономика е зависима от външни вносители на суровини, защото няма собствен цикъл на производство и е отворена. Почти всичко, което се произвежда в България, не е българска собственост. На последно място е хранителният суверенитет. Когато един народ зависи от чужди стоки и пазари за своята прехрана, той е напълно зависим. Това е и целта на нашите управляващи, които с поредица от атаки превърнаха нашата страна в обезправена чужда колония.

Ние от Възраждане сме за правото на българските граждани да осигуряват прехраната си. Веднага след като се заемем с управлението на държавата, ще отменим ограничението за личните стопанства в Наредба 44, защото те са убийствени и съдържат неизпълними ветиринарно-медицински изисквания.

Ние от Възраждане обединяваме експерти, които ще приложат своите умения във всяка една от сферите в държавата в опит да поправим непоправимо нанесените от настоящото управление вреди.

В първия ден след падането на извънредното положение (14 май 2020 г.) в 12:00 ч. пред Народното събрание ние, българските граждани, излизаме на протест с искане за оставка на правителството в името на просперираща България и правото ни на нормален живот.


Корица на събитието във Facebook
🗓️ Събитието за протеста във Facebook.

Последни публикации

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2021 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com