Възраждане настоява за обществено обсъждане

С въвеждането на извънредното положение в страната ни и задължаването на хората да ограничат социалните си контакти, правителството започна да взема поредица от решения, по „традиция“ – без да се допита до гражданите.

Основна линия в управлението на ГЕРБ и ВМРО-БНД е създаването на притеснение, паника и насаждане на напрежение сред българските граждани. Липсва провеждането на информационни кампании и каквито и да било дискусии по спорни теми. Незачитането на конституционното право на гражданите да изразят гражданската си позиция, во̀ди до несигурност и недоверие в държавните институции, тъй като правителството управлява некомпетентно, със зле подготвени кадри на ключови позиции и взема съдбовни за страната ни решения.

През изминалия месец с размах властимащите решиха да вземат категорични управленски решения по няколко спорни въпроса. Сред тях са подаването на документи от страна на България за влизане в чакалнята на еврозоната (ERM II) и раздаването на лицензи за честоти за следващото технологично ниво на телекомуникационните системи - 5G. И двете решения водят до противоречиви обществени нагласи и Възраждане категорично настоява за тях да бъдат проведени широкомащабни информационни кампании и обществени обсъждания.

Още през 2018 г. ние от Възраждане се обявихме категорично против влизането в ERM II – застанахме зад правото на референдум, чрез който българските граждани да определят дали да бъде заменен лева с еврото. 221 122 българи поставиха подписа си, чрез който изразиха желание да бъдат попитани коя да бъде националната единица за разплащане в страната ни. За валидни бяха преброени 190 000 подписа, тъй като останалите граждани не предоставиха единен граждански номер (ЕГН). И така, властимащите, разпространявайки слуха, че ЕГН-то не бива да се предоставя при подписки, осуетиха опита за въвеждането на референдум, тъй като без ЕГН подписите са невалидни.

През последните месеци в социалните мрежи започнаха бурни дебати относно следващо технологично ниво на телекомуникационните системи или т.нар. 5G. Te са породени от наскоро и набързо внесените поправки в Закона за устройство на територията, касаещи мрежата 5G и внедряването на технологията в страната. Тук е моментът да се обърне внимание на технологията по-детайлно, да се направи информационна кампания и след това широко обществено обсъждане сред гражданите, защото внедряването на технологията засяга всички в страната. Отнася се до подмяната на съществуващи елементи от телекомуникационната мрежа. Същественото тук е, че новите работят на много по-висока честота, до 30 GHz с хоризонт до 300 GHz, докато сегашните са до 2 GHz. Освен това, поради спецификата на технологията, източниците на сигнала – антените, ще увеличат многократно броя си. Това от своя страна създава една силно наситена на високочестотни сигнали среда, в която ще живеем всички. Оттук идва и логичният въпрос, който си задават българските граждани: как това се отразява на здравето – най-голямото богатство на човека?

Отговорете на въпросите на хората, информирайте ги, попитайте гражданите какво мислят. Обяснете им какво правите и защо го правите. Тази „еднолична“ политика и явното взимане на решения без нашето участие, обикновените хора, буди недоверие. Не ви вярваме! Не признаваме правителството и неговите решения. Призоваваме всички граждани, които подкрепят идеята за широкомащабни информационни кампании и обществени обсъждания по двете теми, организирани от държавата (защото това е нейно задължение), да ни последват – Кауза Възраждане. Нека се обединим и в първия ден от отмяната на извънредното положение (14 май) в 12:00 ч. да излезем пред Народно събрание и да свалим управляващите. Ние сме народ, а не маса гласоподаватели по време на избори! На 14 май от 12:00 ч. пред Народно събрание ще се проведе национален протест под надслов: „Аз излизам за нормален живот!“


Корица на събитието във Facebook
🗓️ Събитието за протеста във Facebook

Последни публикации

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2021 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com