Ще осигурим безвъзмездна юридическа помощ на всеки гражданин получил административен акт

На 30 март 2020 г. председателят на Възраждане – д-р Костадин Костадинов, беше призован в Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) и му бяха повдигнати обвинения по чл.326, ал.1 от Наказателния кодекс. В този случай прокуратурата се самосезира, като обвиненията, с които д-р Костадин Костадинов нарушава въпросния член са, че чрез негови изказвания, относно мерките за извънредното положение у нас и твърдението му, че те не са в интерес на гражданите, всява паника. Като особено опасен за управляващия режим, председателят на Възраждане получи парична гаранция от 20 000 лева.

Политически репресии се извършват над ръководството и членовете на Възраждане, които са призовавани за разпит по всевъзможни поводи в районните управления по местоживеене и дори в ГДБОП, заради Фейсбук статуси.

Преди няколко дни обвинение и същата гаранция бяха приложени и към проф. Асена Стоименова – председател на съюза на фармацевтите в България.

Все по-често чрез социалната платформа Фейсбук и редови граждани започват да съобщават за репресии над тях. Обикновено поводът за това е, че не са съгласни с начина на прилагане на противоепидемичните мерки и отричат управлението на настоящия режим. Не харесват властимащите и намират решенията им за некомпетентни.

Ежедневно правата и свободите на гражданите се ограничават и България от Европейска държава се превръща в полицейска такава, а демокрацията все повече се проявява като диктатура.

Едновременно с това Националният оперативен щаб ежедневно ни информира по всички национални медии за предстоящ "апокалипсис". Господата използват ефира на националните телевизии за да внушават на българите страшни картини от рода на „камиони с трупове“, „хладилни камери“ и „ще се решава – кой да живее и кой да умре“. Това поражда психоза и паника в населението, все повече граждани използват социалните платформи за да изразят тревогата си. Брифингите често се гледат от подрастващи, за които думите на тези мъже не се подлагат на никакво съмнение и имат пагубно влияние над детската и младежка психика.

Поради това адв. Елена Гунчева подготви сигнал, който всеки, изпитал тревога или смут от думите на Борисов, Мутафчийски или Ананиев, може да изпрати до прокуратурата. Това може да бъде направено на пощенски адрес:

гр. София, бул. „Витоша“ 2
за канцеларията на Главния прокурор

или онлайн в секция „Изпрати сигнал“. Бланката за сигнала може да намерите тук:

Ние от Възраждане призоваваме всички български граждани, които са изпитали тревога от така поднесената им информация, да подадат своя сигнал срещу Борисов, Ананиев и Мутафчийски. Сега общественото внимание е насочено към главния прокурор. Дали той ще разгледа сигналите, или ще ги остави без отговор, е показателно дали прокуратурата се поддава на влияние от страна на управляващите, или е независима институция.

Ние от Възраждане призоваваме и всеки български гражданин, който е получил акт за установено административно нарушение по повод на това, че е изразил недоволството от начина на прилагане на противоепидемичните мерки и от управленските решения на настоящите властимащи, да се обърне към нас на е-майл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. За всички, потърсили съдействие, ние от Възраждане ще осигурим безвъзмездна юридическа помощ. Нашите юристи ще работят на доброволни начала за да помогнат на гражданите да оспорят актовете си в съда и да запазят средствата за тях в семейните си бюджети. Ще ви подкрепим да запазите ресурсите си в тези трудни времена, в които властта убива икономиката, с което предизвиква безработица и вместо да се грижи за благосъстоянието на гражданите, им налага глоби.

Последни публикации

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2021 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com