Пред църквите ли са най-важни засилените мерки за сигурност?

Във вчерашния ден, Вход Господен в Йерусалим, беше отбелязан без църквите у нас да раздават върбови клонки. Българската православна църква успя да се пребори с управляващия режим храмовете да останат отворени, но празникът премина при засилени мерки за сигурност.

Междувременно, през изминалата седмица дядо Христо от село Трилистник, област Пловдив, беше пребит от трима мъже от цигански произход. Причината е кражба на портфейла на стареца със сумата от 100 лева. Почина и жена на 55 г., получила инфаркт, вследствие на стрес и страх от съжителството с група цигани на ул. „Мито Бояджиев“ в град Враца. На същата улица, във време на изолация, се случи масово сбиване между същите цигани и други съседи.

Хора живеят в страх за живота си и не се чувстват сигурни в домовете си след 10 години работа на управляващите за интеграция на циганите и милиони похарчени левове за работа за „мултикултурна среда“ и образование.

През изминалия месец журналистът Слави Ангелов беше пребит в центъра на София, но това отново остана извън обществения интерес.

По време на изолация се извършват престъпления, застрашаващи здравето и човешкия живот.

Сега възниква въпросът: храмовете ли са най-опасното място? Там ли е най-важно да има засилени мерки за сигурност?

Това е поредния случай, в който правителството концентрира държавните ресурси там, където не им е мястото. Пореден път, в който правителство не си върши работата. Пореден пример за нагнетяване на напрежение между гражданите.

Изминалите дни преминаха в медийно порицание от страна на Националния оперативен щаб към вярващите миряни. За пореден път пред телевизионните зрители словесно бяха пресъздадени апокалиптични картини и общественото мнение беше насочено към една незначителна тема: изборът на миряните да посетят храма.

Отново властимащите не обединиха нацията, а я разединиха, създавайки конфликт между вярващи и такива, които, вследствие на страх и паника, вменена от управляващите, си останаха по домовете.

Да, вирус има и той несъмнено е опасен. Няма обаче по-силен вирус от психозата и паниката, които се насаждат в българските граждани ежедневно, слушайки речите на Националния оперативен щаб.

Последни публикации

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2021 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com